muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Sensacions a l'hipòdrom de Vincennes

A poques hores del Gran Premi d'Amèrica es realitzen exposicions, subhastes i visites

Confirmació. Aquesta és la primera sensació que se sent quan es passa per primera vegada sota la porta d'entrada de l'hipòdrom París-Vincennes. Confirmació de tot el que diu el mite. És espectacular, preciós i impressionant, i no hi ha dubte que té guanyada l'etiqueta de l'hipòdrom més bonic del planeta. Qualsevol raconet està estudiat amb criteri, no hi ha res innecessari i tot plegat forma una mirada única, com la Grand Piste, que només ensumar-la ja tens la sensació de rècord. Fins i tot el marcador electrònic és espectacular i únic a Europa. Té una superfície de 118 metres quadrats que retransmeteixen les corregudes amb una perfecta definició d'imatge.

Aquests dies s'està celebrant a Vincennes la setmana internacional de trot, dins del que és el míting d'hivern de París, termini en el qual es disputen les millors corregudes des del mes de novembre fins el febrer. Aquest dies l'ambient és extraordinari. Es palpa la sensació de trobar-se en el temple del trot mundial. Els millors cavalls, els menadors més grans del món, els propietaris més importants, a més de milers d'aficionats, es concentren a París. Tot per viure l'abans, el durant i el després del Prix d'Amerique, correguda de fama mundial creada l'any 1920 com homenatge a la participació dels Estats Units a la Primera Guerra Mundial. Els millors menadors del món es posaren diumenge a les regnes dels millors exemplars possibles per assolir un triomf que els enviaria directament al cel del món equí.

Amb molta passió es viu aquesta gran prova i tot el que l'envolta. El divendres s'aturen les corregudes i Vincennes es vesteix de gala per acollir l'Expo-Etalons, una fira-mostra en què els professionals i aficionats troben les novetats en el món del trot. Setze hores ininterrompudes de fira que no deixa de respirar i que ompleix de gent l'hipòdrom. Però el moment estrella de la jornada, a 48 hores del Gran Premi d'Amèrica, és la subhasta. Des del migdia i fins el vespre es posen a subhasta tota mena de trotons. Els compradors intenten aconseguir el millor exemplar, o amb un futur campió. Els cavalls subhastats desfilen davant els possibles compradors com si d'una obra d'art es tractàs. I és que tot plegat a Vincennes és únic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris