algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Quatre pilots recorreran contra la penalització de dimarts en cotxes

La cursa es reprèn avui després de la jornada de descans de dijous

La reclamació que dimarts passat va presentar el francès Jean-Louis Schlesser promet continuar portant polèmica al Ral·li París-Dakar, ja que després que despús-ahir els jutges de la prova atengueren la petició del bicampió francès, ara quatre pilots, entre ells el líder de la prova, el japonès Hiroshi Masuoka (Mitsubishi), pretenen apel·lar una penalització que consideren injusta. Segons va anunciar ahir a Atar el delegat de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) a la cursa, Emmanuele Gubernati, aquests quatre pilots disposen d'un termini de 48 hores per presentar el recurs. El cost de l'esmentada apel·lació puja a 12.000 francs (unes 300.000 pessetes).

La penalització, que va de 10 minuts a 30 minuts segons la distància a què havien passat del GPS número 4 de la vuitena etapa, afecta els nou primers pilots de la classificació general. Tots ells varen ser sancionats per haver passat a més de 5 quilòmetres, cosa que va en contra de la reglamentació de la correguda perquè és molt perillós. Els participants que volen apel·lar davant la sanció són: Masuoka, que es manté líder de la general tot i la penalització de 30 minuts, el francès Jean-Pierre Fontenay (Mitsubishi, 10 min.), i dos Nissan del Team Dessoude: el francès Thierry de Lavergne i el belga Grégoire de Mévius.

Dessoude va explicar les raons de l'apel·lació: «Els participants han seguit les dades de l'organització, que només aconsellava el punt GPS. D'altra banda, no és normal que només els nou primers paguin». La segona part del París-Dakar, que ahir va gaudir de descans, es reprendrà avui amb l'onzena etapa, de 508 quilòmetres entre Atar i la capital mauritana, Nuakchot. Un total de 437 d'aqueixos cinc-cents quilòmetres correspondran a la prova cronometrada del dia. L'especial, que no presenta excessives dificultats, serà eminentment de navegació, i començarà en un massís muntanyenc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris