algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Stuckey-Stacey, una societat perfecta

Els dos americans del Drac Inca es complementen a la perfecció i estan donant un gran rendiment

El Drac Inca ha tornat a demostrar bon ull a l'hora de triar la seva parella estrangera, i tant Anthony Stacey com Kelby Stuckey estan responent a la perfecció a les expectatives que el club inquer s'havia creat entorn d'ells.

Si la temporada passada Paco Olmos encertà, en un principi, amb el duet format per Jeff Chambers i Roman Rubchenko (que oferí, com la resta de l'equip, un rendiment de més a menys), en aquesta ocasió, l'aposta del Drac Inca es tornà a decantar per una parella estrangera formada per un aler i un aler-pivot. En aquest cas, emperò, Abós optà perquè ambdós forans fossin de nacionalitat nord-americana, si bé cap d'ells tenien experiència a cap lliga espanyola, i el seu rendiment, com tots els novells que arriben a Espanya, era una incògnita.

En el cas de Kelby Stuckey ja s'esperava un rendiment elevat. La seva experiència (33 anys) i els seus números al llarg de la seva dilatada experiència professional (és un autèntic rodamon que ha jugat en un caramull de països) ja auspiciaven unes xifres similars a les que està obtenint en el seu primer any a una competició espanyola.

Stuckey s'està mostrant com un jugador d'enorme regularitat. Sempre, fins quan no té un bon dia, està on ha d'estar. És la principal referència de l'equip en atac, i ell respon anotant (17.3 punts per partit, el desè màxim anotador de la LEB), amb percentatges excel·lents (61% en tirs de 2 punts) i agafant la responsabilitat en els moments en què la pilota crema. A més, també s'ha mostrat com un dels millors rebotadors de la categoria (tercer, amb més de 9 rebots per partit), essent aquesta una faceta molt important per desenvolupar el joc de contracop que vol José Luis Abós.

El cas d'Anthony Stacey és diametralment oposat al del seu compatriota. Amb 23 anys, Inca era el seu primer destí com a jugador professional, després d'haver-se format a la Universitat de Bowlin Green. Va estar a punt de quedar-se a l'NBA, però el varen tallar al darrer moment i vingué cap a Inca. Amb aquestes credencials i el sobrenom de «Petit Barkley», Stacey aterrà a la nostra illa. Des del primer moment, gràcies a la seva extraordinària personalitat i sensacional caràcter, es va adaptar al club, la ciutat i l'illa de Mallorca. Sobre la pista se li demanava que aportàs explosivitat des de la posició d'aler. I és el que fa. Acredita 15 punts i 3 rebots per partit i amb uns percentatges força destacables (52% en tirs de 2, 39% en triple, i 83% en tirs lliures). Està mostrant la irregularitat pròpia de qualsevol «rookie», però ja ha decidit partits ell tot sol gràcies a la seva capacitat de lideratge. La seva evolució com a jugador l'ha fet créixer des que arribà a Mallorca l'agost, i augura que continuarà augmentant a mesura que passi la temporada.

Stuckey aporta l'experiència i la sobrietat; Stacey, l'explosivitat i l'espectacle. Tots dos formen i es complementen dins el conjunt de José Luis Abós. Formen una societat perfecta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris