algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Federació Suïssa suspèn Virenque durant nou mesos

El corredor francès apel·larà aquesta decisió

El ciclista francès Richard Virenque fou suspès ahir divendres per dopatge per un període de nou mesos a comptar des del mes de febrer per una comissió independent designada per la Federació Suïssa de Ciclisme. Virenque també haurà de pagar una multa d'uns 2300 dòlars a la Unió Ciclista Internacional a més de les despeses generades pel judici del cas i que pugen fins a la quantitat de 1.150 dòlars.

Cal tenir en compte que, com els mesos d'hivern no comptabilitzen, aquesta suspensió es farà efectiva a partir de l'1 de febrer de 2001 fins al 31 d'octubre i això no li permetrà participar en el proper Tour de França per segona vegada en quatre edicions. Malgrat la suspensió, l'agent del corredor, Eric Boyer, afirmà que «Richard continuarà amb la seva carrera però està molt decebut per una decisió que ell considera injusta». El representant del ciclista afegí: «Ell té una voluntat de ferro i vol tornar a aixecar el cap per continuar fent curses».

La decisió de la Federació Suïssa fou presa amb unanimitat pels quatre membres de la comissió jurídica composta per dos missers, un metge i un entrenador. Davant aquesta comissió, Virenque va reconèixer sense problemes, el passat 18 de desembre, el seu dopatge. El cinc vegades campió de la muntanya del Tour assegurà ahir que apel·larà la seva sanció davant la Cort d'Apel·lacions de l'Esport, a la ciutat de Lausana. Després de conèixer la notícia, el francès manifestà: «Deman suport perquè estic sense equip. Tenc la meva família i l'alè de molts seguidors però continuar sense equip és dur. M'han imposat una dura pena i és una aturada a la meva carrera, però vull lluitar. Encara no estic acabat per aquest esport».

Possiblement, i malgrat l'esperança del corredor, aquesta suspensió pot ser el final per un ciclista de 31 anys que fou considerat com un dels millors escaladors dels anys noranta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris