muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El 2000, l'any de Mateu Alemany

El dirigent vermellenc s'ha convertit enguany en el president més jove del futbol espanyol

L'any és apunt de baixar el seu teló. I ho farà tancant un mil·lenni. I és que el 2000 és un any especial, és diferent. Els noms de Maradona, Pelé, Figo i Zidane poden resumir el que han significat aquests dotze mesos. Els dos primers han estat confirmats com els dos millors jugadors del segle, i els altres dos, com els millors del món d'aquest any. A més, el futbolista portuguès ha protagonitzat l'afer del 2000. El seu fitxatge pel Madrid va fer tremolar els ciments de la ciutat comtal i trasbalsar el mercat futbolístic. També ha estat l'any en què el Madrid assolí la «Vuitena» i fou elegit el Millor Equip del Segle.

També ha estat l'any en què un mallorquí, de sa Pobla, es convertia en el màxim responsable esportiu del club més poderós del món, el FC Barcelona. Un club que permetia la successió del «president» Núñez per Gaspart. Tot això i més. Però si un nom serà lligat a Mallorca amb l'any 2000 serà el de Mateu Alemany. Aquell jove conseller delegat del club esportiu més important de les Illes que rebutjà l'«or blanc» per continuar a casa seva.

Mateu Alemany Font es convertí, als seus 37 anys, en el president més jove del futbol espanyol durant el 2000 en substituir el passat setembre Guillem Reynès al capdavant de l'equip directiu del Mallorca. Fins aleshores, el Mallorca vivia entre dues aigües. Reynés només figurava i esperava les directrius, a través d'Alemany, del que dictava l'amo Antonio Asensio. Però l'empresari català decidí refugiar-se més encara i dotar de plens poders el seu home de confiança. El nou president ja no seria una figura decorativa, ja no seria un càrrec institucional.

A partir d'aquell moment seria el màxim mandatari del Mallorca, l'home que decidiria sense intermediaris pel mig. A més d'administrar els doblers de l'amo, s'encarregava ara de manar, d'ordenar, amb la total confiança d'Asensio. Alemany fou elegit pel consell d'administració per a desenvolupar l'alt càrrec, només 24 hores després d'haver rebutjat una oferta de Florentino Pérez per convertir-se en el nou director general del Reial Madrid.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris