muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Mateixes xifres, sensacions diferents

Bàsquet Inca arriba a Nadal amb 10 triomfs, com l'any passat, però enguany l'equip està en línia ascendent

M.F.N. Palma.
El Drac Inca ha tancat l'any 2000 instal·lat entre l'elit de la Lliga LEB, i ha clausurat un primer terç del campionat que, si bé en números és similar a l'anterior temporada, el cert és que deixa sensacions diferents.

Si fa un any Paco Olmos havia conduït el seu equip a les primeres posicions de la taula, amb un balanç de 10 victòries i cinc derrotes, les xifres del conjunt dirigit per José Luis Abós són pràcticament idèntiques (10-6, ja que s'ha jugat una jornada més). Però la manera d'arribar a aquestes 10 victòries no és, ni molt manco, similar. El Bàsquet Inca de Paco Olmos va començar la temporada de manera fulgurant, comptant els seus partits per victòries, incloses les visites a pistes tan complicades com les de Melilla o Los Barrios, i va ser el líder de la categoria durant moltes jornades. El tècnic valencià i el seu preparador físic, Pepe Silva, era partidari de començar la Lliga a tota màquina per acumular com abans millor el major nombre de triomfs que insuflessin tranquil·litat a un club que estava sota l'estigma de la derrota i el ridícul en les darreres temporades. I la jugada els va sortir perfecta.

En canvi, el camí recorregut per José Luis Abós és diametralment oposat. Amb un conjunt pràcticament nou (només Merino queda de la temporada anterior), la conjunció entre tots els homes ha trigat molt més que no pas la temporada passada. Si bé al Palau se salvava la cara, i s'ha aprovat amb nota la gran majoria de partits, les sortides varen ser un martiri els primers mesos de competició. Les derrotes, el mal joc i unes inexplicables faltes de concentració provocaven que el quadre inquer tornàs a Mallorca amb les mans buides, en contra del que succeí al fulgurant inici de temporada anterior.

Però els papers d'un i altre Bàsquet Inca anaren canviant amb el pas de la competició. Mentre el conjunt de Paco Olmos va anar minvant el seu rendiment, iniciant la seva negra història de derrotes com a visitant (que ja no abandonaria fins el play-off), l'equip d'Abós despertà guanyant Galícia i Menorca, dues victòries forànies que, afegides a la regularitat mantinguda al Palau, han dibuixat una línia clarament ascendent i que ha estat a punt de culminar en la classificació per la Copa Príncep d'Astúries.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris