nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El Consolat atura una proposició de llei en favor de les seleccions balears

Unió Mallorquina no ha presentat fins ara la iniciativa a la Mesa del Parlament

75322

Munar firma la proposició de llei que encara no ha estat presentada a la Mesa.

El Consolat té paralitzada una proposició de llei d'Unió Mallorquina que suposa la modificació de la Llei de l'Esport, per tal que contempli la creació de seleccions esportives de les Balears. Unió Mallorquina donà a conèixer la proposició de llei a la resta de partits del Pacte de Progrés abans de presentar-la a la Mesa del Parlament, tal com és habitual. Des d'UM asseguren que des del Govern paralitzaren la proposició de llei argumentant que en volen presentar una de semblant des del grup parlamentari socialista.

En canvi, des del Govern asseguren que Unió Mallorquina pretenia modificar la Llei de l'Esport Balear amb l'excusa de afegir-hi la creació de seleccions esportives balears, però que realment volia donar més poder als consells insulars. La proposició de llei, redactada per Unió Mallorquina, explica en l'exposició de motius que «s'ha produït una creixent pressió social per tal d'articular processos mitjançant els quals seleccions esportives representatives de les Illes Balears puguin competir amb altres seleccions representatives d'altres territoris».

Respecte a les motivacions d'aquest fenomen social, la proposició de llei apunta tres factors. «En primer lloc, l'innegable augment de conscienciació sobre la pertinença a un mateix marc identitari per part de la ciutadania de les Illes Balears. En segon, el camí obert per altres comunitats autònomes que ja han previst mecanismes en aquest sentit. I en tercer, el fet que són molt nombrosos els contactes en diversos àmbits que les Illes Balears mantenen amb altres pobles, nacions i estats de manera directa, a l'empara de les seves competències estatutàries», assenyala textualment la proposició.

La proposició de llei contempla la modificació de vuit articles de la Llei de l'Esports 3/1995 de 21 de febrer. Una de les modificacions afectaria l'apartat 13 de l'article 4, que passaria a dir: «La promoció i planificació de l'esport de competició d'alt nivell, com també el foment de les seleccions esportives de les Illes Balears i la seva actuació a qualsevol àmbit territorial».

La modificació contempla, com a gran novetat, la creació del Comitè de Promoció Olímpica de les Illes Balears. En aquest sentit, l'apartat 3 de l'article 7 quedaria de la manera següent: «Correspon al Comitè de Promoció Olímpica de les Illes Balears "la constitució, organització i funcionament del qual es regiran segons disposi el seu reglament" el desenvolupament del moviment olímpic, la difusió dels ideals olímpics i la promoció de la preparació, participació i representació dels esportistes de les Illes Balears als Jocs Olímpics».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris