muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Barça col·loca la primera pedra

La ciutat esportiva blaugrana costarà uns 4.500 milions de pessetes

El Barcelona complí ahir amb una vella aspiració, que es remunta a trenta anys enrere, en col·locar la primera pedra de la que d'aquí a dos anys serà la seva ciutat esportiva, anomenada Joan Gamper, en honor al fundador de l'entitat, i que es construirà a la ciutat barcelonesa de Sant Joan Despí, a vuit quilòmetres del Camp Nou.

El projecte és d'una magnitud faraònica, ja que l'entitat catalana hi destinarà una inversió propera als 4.500 milions de pessetes, malgrat que espera treure'n el màxim rendiment, ja que subhastarà una part considerable dels terrenys adquirits a empreses privades, amb la finalitat que hi puguin edificar. Quan encara falta que l'entitat adquireixi més terrenys confrontants amb els que ja li pertanyen, i en els quals invertirà de 200 a 400 milions de pessetes més, el Barcelona ha desemborsat ja uns 2.100 milions de pessetes.

La venda de 120 hectàrees que el Club Barcelona considera d'excedent serà l'espai en què s'ubicarà el parc empresarial, en el qual es construiran oficines i hotels. L'entitat catalana espera obtenir entre 8.000 i 10.000 milions de pessetes amb la subhasta d'aquests terrenys, xifres que al final del negoci suposaran un benefici al Barcelona d'uns 5.000 milions, descomptant la inversió en compra i construcció de les instal·lacions (uns 4.500 milions).

El complex esportiu que té ideat construir el Barcelona estarà parcel·lat atenent a la jerarquia dels esports. Així, reservarà una àrea professional en la qual hi haurà un camp de futbol amb graderia per albergar uns 6.000 aficionats, dos d'entrenament, una pista coberta, un edifici de serveis i una residència. A l'àrea de futbol base es construirà un altre camp de futbol amb graderia (també per a uns 5.000 o 6.000 aficionats), dos d'entrenament, un altre d'entrenament complementari, però sense marcar i de grans dimensions, i una residència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris