muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Blaha i Miquel Capó triomfaren a Calvià

Joan Zarate i Nieves Tur s'adjudicaren el títol de campió balear en la clàssica mallorquina

L'atleta txec Jan Blaha s'adjudicà per segona vegada, després de 1997, la XVII Marató Internacional de Calvià, amb un discret temps de 2.21.24 hores, després de deixar enrere en el km 36 el polonès Marek Dryja, que arribà al poliesportiu de Magaluf 12 segons més tard. La correguda resultà enguany monòtona. En els primers quilòmetres escaparen el mallorquí Miquel Capó i Johnny Ouriaghli, juntament amb Jan Blaha, seguint a pocs metres el polonès Marek Dryja.

Els dos mallorquins del Metalnox-Calvià, que disputaven la mitja marató, no representaven cap perill per a l'atleta txec. I pujant les costes de Santa Ponça es distancià el pobler Miquel Capó primer del seu company Johnny Ouriaghli i després de Jan Blaha. En el km 13, Miquel Capó passà amb un temps de 41.56, enfora del registre marcat l'any passat per Toni Peña o del cubà Radamés González, el rècordman de la prova illenca. A uns cent metres els dos estrangers, Jan Blaha i Marek Dryja, que forçant el ritme aconseguí neutralitzar al txec. A uns 300 metres estava Johnny Ouriaghli i ja més distanciats dos polonesos més, Jacek Kasprzyk i Janusz Sarnicki.

Pràcticament la correguda estava ja sentenciada. Miquel Capó no forçà el ritme i s'imposà en la mitja marató, amb un temps d'1.08.07 hores, repetint el triomf de l'any passat. Segon quedà, també ben clar, Johnny Ouriaghli, per davant de l'alemany Markus Krempchen i José Pérez, Juan Luis Rodríguez, Daniel Portella, Cirilo Jiménez i Gaspar Gregorio. La mallorquina Melina Sagrera va ser la primera dona, amb una marca d'1.23.53 hores, en el lloc 26.

La lluita pel triomf en la marató es decidí després del km 36. Jan Blaha escapà de Marek Dryja i repetí triomf, igualant l'anglès Ian Bloomfield, que guanyà el 1992 i 1993. Abans, en el km 30, en què els dos passaren amb un temps d'1.39.47, les diferències respecte dels perseguidors eren cada pic més grosses i encara augmentaren.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris