algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El somni impossible de la selecció balear

El pacte firmat després de les eleccions contempla la seva creació, però encara no s'ha concretat res

Les anomenades forces de progrés pactaren després de les eleccions autonòmiques del tretze de juny del 99 un programa de govern per als propers quatre anys. Analitzar els compromisos que adquiriren aleshores amb la societat balear en matèria d'esports és força senzill, ja que just set qüestions d'aquesta matèria quedaren escrites i foren rubricades pel PSIB-PSOE, PSM, EU, UM, Els Verds i la Coalició de Partits Progressistes de Formentera (COP).

Entre el pactat hi figura que «no hi haurà duplicació de competències en matèria d'esports» o que es «promocionarà la pràctica de l'esport en general per al conjunt de la societat» o que «es desplegaran plans de foment de la pràctica esportiva en edat escolar i universitària». En tot cas, la gran aportació del Pacte de Progrés a la política esportiva d'aquesta Comunitat, a més de la nova manera de fer política, que quedava suposadament instaurada, era «el suport a la constitució de seleccions esportives balears i el foment de la seva participació en competicions exteriors».

És evident que la selecció balear absoluta amb més estirada popular seria la de futbol, que ara com ara continua inèdita. Els compromisos dels jugadors balears que formen part de l'elit professional fa evident, tal com succeeix en altres comunitats autònomes, que el repòs nadalenc és el millor moment per organitzar un partit de la selecció balear de futbol. Seria injust assenyalar que des del juny del 99 fins avui no s'ha avançat cap a la disputa d'un partit de la selecció de les Balears absoluta. Ara bé, arriba Nadal i ja és del tot impossible que enguany, un any més, es disputi l'esmentat partit de futbol.

Des de la Direcció General de Relacions Institucionals de Pere Fullana i la Direcció General d'Esports de Joana Maria Petrus s'ha treballat per aconseguir organitzar l'anhelat partit de futbol. Ara bé, res no s'ha acordat de manera definitiva. S'han fet reunions i gestions amb el president de la Federació Balear de Futbol, organisme que, almanco formalment, hauria d'organitzar el partit, però... El president de la Federació Balear, fins i tot, elaborà un esborrany de pressupost, però... Enguany, és ja materialment impossible organitzar el partit, però sí que és moment de preparar el del Nadal del 2001.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris