cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

Llaneras corona l'any amb un altre or

El ciclista porrerenc triomfa a la final de puntuació, prova de la qual és campió olímpic

91414

En acabar la prova, Llaneres anà a abraçar la seva dona i el seu fill petit.

El ciclista mallorquí Joan Llaneras coronà el seu magnífic any guanyant la medalla d'or al Mundial de Ciclisme en pista en la prova de puntuació, de la qual es va proclamar recentment campió olímpic a Sydney.

Llaneras va fer valer la seva experiència en aquesta modalitat ciclista i va confirmar que la victòria aconseguida a Sydney no va ser fruit de la casualitat.

En aquesta ocasió, el porrerenc va fomentar la seva victòria en la primera part de la cursa aconseguint la totalitat dels punts que va sumar al final i també guanyant la volta juntament amb el belga Matthew Gilmore, l'austríac Franz Stocher i l'argentí Juan Curuchet que, per aquest ordre, es classificaren a continuació.

La segona part de la prova va ser tota una lliçó tàctica del mallorquí, ja que va controlar amb l'aplom dels campions els nombrosos atacs de què va ser objecte, especialment de rivals de la categoria de l'italià Silvio Martinello, el més actiu a la part final de la cursa en el seu afany per recuperar volta.

Llaneras va fer relluir la seva classe i experiència i lluny de lluitar per sumar punts es va dedicar a dosificar la seva renda impedint obstaculitzar els seus rivals en els diferents esprints, especialment en el darrer, que valia doble.

Va ser un final d'infart a causa de la pressió que va posar el veterà Martinello i la igualtat de punts entre els quatre primers, però Llaneras va deixar ben clar que és el número 1 en aquesta especialitat, i aconseguia el seu tercer títol del món en aquesta prova (1996, 1998 i 2000), als quals se n'han d'afegir dos en americana (1997 i 1999) i l'or olímpic en puntuació a Sydney.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris