nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Els pressuposts no són gens esportius

Augmenten els doblers per a la Direcció General, però es redueix la capacitat de maniobra

El suport decidit del Govern balear, mil i una vegades pregonat per Francesc Antich, no ha passat la prova definitiva del projecte de pressupost elaborat des de la Conselleria d'Hisenda que dirigeix Joan Mesquida. Diari de Balears ha tingut accés al projecte de pressupost de la Direcció General d'Esports pel 2001, que pujarà a 1.205.900.151 pessetes. És a dir, poc més de trenta-vuit milions d'increment respecte del 2000.

En tot cas, i malgrat el moderat increment econòmic, el cert és que la Direcció General d'Esports veurà reduïda de forma important la seva capacitat de maniobra, al temps que serà extremadament complicat que es posin en marxa noves iniciatives. El pressupost elaborat per la Conselleria d'Hisenda i Pressuposts permetrà mantenir les actuals ajudes, però serà del tot impossible dur a la pràctica nous programes d'actuació.

Deixant de banda les despeses de personal, que evidentment són de caràcter finalista, el capítol 2 del pressupost de la Direcció General d'Esports, destinat a les despeses corrents en béns i serveis, ascendeix a 85.011.173 pessetes, mentre que l'any anterior era de 83.633.740 pessetes. Durant el 2001, la principal partida pressupostària d'aquest capítol de despeses corrents serà de 20 milions de pessetes i anirà destinada a posar en marxa el Centre de Tecnificació Reina Sofia, obert provisionalment durant l'estiu, però que avui roman encara tancat. Una altra partida destacable són els 4.315.000 pessetes destinats als subministraments del poliesportiu Prínceps d'Espanya.

El capítol 4, que reflecteix les transferències corrents, s'incrementarà respecte del 2000 en poc més de tres milions de pessetes. L'any vinent es destinaran 300.000.000 de pessetes a transferències corrents, mentre que el 2000 se'n gastaren 296.571.382 pessetes. D'aquests 300 milions de pessetes, l'Escola Balear de l'Esport que dirigeix Francesc Xavier Aguado en rebrà 100. És a dir, exactament la mateixa quantitat que enguany. O sigui, que serà difícil que el consorci autònom incrementi la seva activitat o, fins i tot, pugui mantenir el fet enguany. Cinquanta milions arribaran del Consell Superior d'Esports amb caràcter finalista per subvencionar els desplaçaments dels esportistes balears a la Península. La resta, 150 milions de pessetes, serviran per subvencionar els desplaçaments interinsulars, col·laborar amb els equips de la Tercera Divisió balear, patrocinar el Bàsquet Inca i el Menorca Bàsquet, organitzar els distints campionats de Balears, desenvolupar el pla d'ajudes a tècnics i esportistes i als estudiants d'INEF.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris