algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Els ciclistes circulen a un ritme frenètic

Després de dos dies de curses, els ciclistes han marcat mitjanes superiors als 40 quilòmetres per hora

M.F.N. Palma.
Les dues primeres jornades de la III Setmana Internacional Illes Balears de Ciclisme Màsters han tingut una característica principal i que ha merescut l'admiració de pràcticament tots els espectadors assistents a aquestes curses: l'alt ritme marcat pels ciclistes participants.

Tant el primer dia, a la Copa d'Europa, com el segon, amb el Trofeu Internacional Palmanova-Magaluf, els ciclistes han marcat unes velocitats que no tenen res a envejar a les que es registren a les grans curses del món del ciclisme professional. Així, a la Copa d'Europa, la mitjana marcada a totes les categories superà els 40 quilòmetres, i el més alt va ser superior als 43.

Si bé s'ha de reconèixer que el recorregut que han de passar els ciclistes no és tan dur, òbviament, com els que estan avesats a recorre's els professionals, també és ben cert que, sigui pel terreny que sigui, que centenars de persones de cincuanta o seixanta anys puguin anar en bicicleta al ritme frenètic que ho fan aquestes persones ja és motiu suficient per provocar la més sincera admiració.

Tant patrocinadors com les autoritats assistents a les dues primeres jornades de la Setmana no han amagat la seva sorpresa per la velocitat que empren aquestes persones majors en el seu esforç damunt una bicicleta: «Jo m'he quedat molt sorpresa quan he vist que rodaven tan ràpid. Jo, encara que no tenc la seva edat, no podria fer-ho ni ara mateix, i com jo, moltíssima de gent. I ells, que ja no són tan joves, roden rapidíssim», afirmava admirada la tinent de batle de Calvià, Neus Pacheco.

Una opinió compartida per un dels patrocinadors de la prova, Javier Ferrer, representant d'Unitec: «És molt satisfactori veure aquesta gent en la gran forma que estan. Estan en una forma idònia. Tenen unes cames fortíssimes i marquen uns ritmes altíssims. La veritat és que tenen un nivell més alt del que es pot preveure».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris