cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

L'Special Olimpics és l'esport més humà

Vint-i-dos esportistes de les Balears hi participaran des de dijous i fins diumenge a Figueres

Vint-i-dos esportistes i vuit entrenadors de les Illes Balears acudiran dijous a Figueres per participar als Special Olimpics. Special Olimpics Internacional és un programa mundial d'entrenament esportiu i de competició oberta a totes les persones, federades o no, amb retard mental sense importar les seves habilitats. Té el reconeixement del Comitè Olímpic Internacional.

Ahir, Joana Maria Petrus, directora general d'Esports, acomiadà l'expedició balear, donà el suport del Govern balear a la feina de monitors i entrenadors, alhora que oferia desinteressadament les instal·lacions necessàries perquè els esportistes es puguin entrenar. I és que ahir, Bel Aguilar, una de les entrenadores, explicà com feia pocs dies una de les participants en els Jocs de Figueres acudí fins a la pista d'atletisme del poliesportiu Prínceps d'Espanya per aprendre a córrer sense sortir de les línies dels carrers. I és que els special olímpics mallorquins de la comarca de Manacor s'entrenen al camp, en unes instal·lacions sense homologar i amb mancances òbvies.

La competició, que tindrà lloc a Figueres des de dijous i fins diumenge, registrarà la participació de 2.350 esportistes, 650 entrenadors, 1.000 voluntaris i 100 persones destinades a l'organització. A més de les comunitats autònomes de les Illes Balears, hi prendran part les seleccions d'Alemanya, Andorra, Àustria, Bèlgica, França, Gibraltar, Grècia, Hongria, Mònaco, el Regne Unit, San Marino i Suïssa.

Una de les peculiaritats d'aquests Jocs és que els voluntaris es reparteixen per països i no hi ha, d'aquesta manera, cap esportista que no tengui un grup que l'animi constantment. La delegació balear participarà en les proves de natació, gimnàstica artística femenina, petanca i atletisme i confia a tornar diumenge a Mallorca amb alguna medalla penjada del coll.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris