cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Suspeses les curses de trot per por de la malaltia de les ovelles

La por de la difusió de la malaltia de la «llengua blava» obliga a la mobilització dels cavalls

La Conselleria d'Agricultura del Govern balear decidí ahir a darrera hora del capvespre suspendre oficialment les reunions de trot que s'havien de celebrar ahir a l'hipòdrom de Manacor i avui a Son Pardo. La malaltia anomenada de la «llengua blava» està fent tremolar aquests dies els fonaments econòmics del sector de l'agricultura.

El mal, que és mortal per a les ovelles, es transmet per la picada d'un moscard del gènere culicoide i només afecta els animals remugants. Tot i això, espècies com els cavalls no desenvoluparien aquesta malaltia en cas de picada del moscard, però en canvi sí la poden transportar. El moscard, factor de transmissió del mal, pot ser transportat a través de la pell del cavall o refugiat en el mitjà de transport.

Per aquest motiu, la Conselleria d'Agricultura ha ordenat la immobilització dels animals que no puguin oferir i certificar plenes garanties sanitàries. És a dir, i en el cas dels cavalls trotadors, cap exemplar no pot ser transportat sense el pertinent certificat oficial, signat per un veterinari de la Conselleria, que garanteixi la total desinfecció i desinsectació tant del cavall com del mitjà de transport en què ha de ser traslladat l'animal.

Aquesta mesura, duita a terme ahir matí, deixava sense temps material els propietaris dels cavalls a desinfectar els seus exemplars i presentar el pertinent «aval» sanitari. A més, el fet de trobar-se en cap de setmana, els tècnics encarregats de dur a terme aquest desinsectació trobaren moltes dificultats per desenvolupar la seva tasca, ja que els subministradors de l'insecticida pertinent es trobaven tancats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris