nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

Ajuntament i Reial Mallorca incompleixen el conveni d'utilització de Son Moix

El club acusa el Consistori d'entregar l'estadi en condicions ben diferents a les pactades

L'Ajuntament de Palma i el Reial Mallorca incompleixen el conveni d'utilització de l'estadi de Son Moix.

El conveni, rubricat entre Joan Fageda i Bartomeu Beltran, aleshores president, establia que l'entitat futbolística està obligada a col·laborar de manera efectiva amb l'Ajuntament de Palma en la promoció i el desenvolupament del futbol base de la ciutat. Aquest mateix punt del conveni, el tercer, exigeix al Mallorca que «en un partit de competició oficial de Lliga de cada temporada de vigència del present conveni, incrementar el preu de les entrades en una quantitat de 200 pessetes, quantitat que serà incrementada anualment segons l'IPC i que es destinarà, amb la forma que estimi oportuna l'Ajuntament de Palma, a subvencionar els clubs de base de la ciutat...».

En el capítol que parla dels drets d'explotació econòmica, queda clar que «en cas d'utilització de vehicles publicitaris dins la pista d'atletisme hauran de realitzar-se garantint-ne la perfecta conservació, i aniran a càrrec del Mallorca les despeses derivades de la seva reparació en cas que es deteriorassin». És a dir, que si la pista o qualsevol dels altres elements necessaris que són a l'estadi per a la pràctica de l'atletisme es deterioren, serà responsabilitat del Mallorca la seva reparació, i s'afrontaran les despeses necessàries.

El conveni contempla també que els marcadors seran instal·lats per l'Ajuntament de Palma, que cedirà l'explotació econòmica al Reial Mallorca. El club, diu el conveni, haurà d'abonar a l'Ajuntament el deu per cent de la publicitat contractada amb suport en el marcador fins a la seva amortització.

Un altre punt del conveni regula l'ús de les àrees esportives no estrictament futbolístiques. En aquest sentit, el conveni assegura que «l'ús de les instal·lacions esportives de caràcter no exclusivament futbolístic per part del Reial Mallorca SAE es regularà mitjançant acord i a canvi del cinc per cent dels ingressos anuals de cànon de qualsevol activitat realitzada o concedida pel Mallorca». És a dir, que el Reial Mallorca és obligat a pagar a l'Ajuntament el cinc per cent dels ingressos que pugui aconseguir en un futur si, per exemple, es decideix a explotar comercialment els amples espais avui disponibles.

El conveni regula també la creació d'una comissió de seguiment del conveni, mai no constituïda.

Des del Reial Mallorca, les queixes també són nombroses, ja que es considera que l'Ajuntament no entregà l'estadi en les condicions pactades. En aquest sentit, es recorda que els videomarcadors, que havien de ser instal·lats per l'Ajuntament, han estat pagats pel Mallorca i que, per tant, no hi ha raó per la qual cedir un percentatge de la seva explotació comercial. Així mateix, el Mallorca critica que el Consistori no respectàs el projecte original, que contemplava la construcció de tres ascensors, i no només d'un.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris