nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Adéu als millors Jocs de la història

Un espectacular desplegament pirotècnic posà el colofó a Sidney 2000

Un espectacular desplegament pirotècnic, el més gran de la història, que vestí de llum i color 14 quilòmetres entre l'estadi Olímpic i la badia de Sydney posà el colofó als Jocs de la 27a Olimpíada, els «millors de la història», segons el president del COI, Joan A. Samaranch.

Samaranch, en l'acomiadament dels que seran els darrers Jocs del seu mandat, destacà que durant Sydney 2000, «amb el suport de les Nacions Unides, s'ha fet realitat la pau olímpica, en desfilar les dues Corees unides en la cerimònia inaugural». El president del COI expressà que els seus darrers Jocs com a dirigent «no podrien haver estat millors» i la cerimònia no va fer sinó confirmar-ho amb un espectacle que serà recordat molts anys i que va concloure amb una monumental traca de 6.000 quilos de pólvora, el clímax de la qual fou l'explosió dels cinc anells olímpics col·locats sobre el monumental pont de la badia.

Els focs artificials varen ser coordinats per experts dels cinc continents, inclòs el valencià Ricard Caballer com a representant d'Europa. Prèviament, set mil cinc-centes persones delectaren els 110.000 espectadors que omplien l'estadi, amb un espectacle festiu d'unió dels pobles que intentà ser també un compendi de la cultura popular australiana, en la qual eren presents també les tradicions aborígens.

La model Elle McPherson, el golfista Greg Norman, l'actor Paul Hogan (Cocodril Dundee) i el grup de pop Men at Work foren les grans estrelles australianes d'una cerimònia que també va tenir la participació dels cantants John Paul Young i Kylie Minogue, entre altres.

Precedida pel marató, la cerimònia començà amb l'entrada a l'estadi de les banderes dels comitès olímpics nacionals, amb el nedador Ian Thorpe i el jugador d'handbol Iñaki Urdangarín, com a portabanderes d'Austràlia i Espanya, respectivament, seguits de la desfilada informal dels esportistes, que s'ubicaren a la gespa de l'estadi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris