algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

S'acabaren les vacances

Comença una nova temporada per a les gimnastes del Gym Ged que ja han començat a entrenar

Les vacances d'estiu arriben a la seva recta final per a l'equip de competició del Gym Ged. Els durs entrenaments de pretemporada comencen ja la setmana que ve per afrontar una temporada que es presenta amb molts canvis a la vista.

Ara allò important és agafar una bona base per aconseguir el màxim de medalles en el Campionat de Mallorca i poder participar en el de les Balears. Però igual d'important són les petites que comencen perquè comencin a agafar una base. Aquest és un esport que s'acaba molt prest. Als 16 o 17 anys les gimnastes comencen a perdre molta flexibilitat, així que se les ha de treballar des de molt petites.

L'equip de competició del Gym Ged el formen un total de set nines que entrenen sota les ordres de Patxy Moreno, qui va explicar que «enguany intentarem tenir més temps per entrenar, per arribar amb més força a les competicions i per pujar algunes nines petites a competir. Ens centrarem sobretot en les competicions escolars perquè les nines pugin amb més condicions; i per a les de categoria unificada intentarem aconseguir millors condicions d'entrenament. Volem pujar el nivell de l'equip amb les nines que comencen enguany».

L'entrenament durant el curs és molt dur, ja que es necessiten moltes hores i les nines han d'estudiar. Segons ens va explicar l'entrenadora, qui pròximament assistirà de jutgessa al Campionat d'Espanya, «entrenam tres o quatre dies per setmana, unes dues hores i mitja cada vegada. El més complicat és organitzar els horaris d'entrenament perquè s'han d'adaptar a l'horari escolar de les nines. Sobretot les majors són les que tenen més problemes amb això, perquè també volen sortir amb els amics i si han de competir no hi ha temps per a tot».

A més, la tècnica va afegir que «el rendiment de l'equip depèn sobretot de les ganes que tenguin les nines d'entrenar i de l'esforç que vulguin fer, perquè això requereix un esforç per part d'elles i per part meva. Tu pots intentar motivar una nina, però si ella no està motivada no serveix per a res».

Els entrenaments d'aquestes esportistes han de ser molt complets, ja que han de treballar des de la flexibilitat (base de la rítmica), fins a la força, l'equilibri, el domini dels aparells i la resistència física. «Als entrenaments feim diverses coses, des de ballet fins a abdominals i tota classe d'exercicis de manteniment», explicà Patxy Moreno.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris