nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Projecte ambiciós i esperançador

Llauradó proposa crear un Campionat europeu de nacions sense Estat

El president de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes, Jaume Llauradó, proposà ahir la creació d'un Campionat d'Europa de nacions sense Estat, amb la qual cosa evitaria l'enfrontament de les seleccions catalana i espanyola, «que és el gran problema d'aquest país». En la conferència «Seleccions catalanes: estat de la qüestió», celebrada ahir a la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada, Llauradó presentà un informe segons el qual el Campionat de nacions sense Estat faria «factible» que les seleccions catalanes poguessin jugar en torneigs internacionals.

La Plataforma Pro Seleccions Catalanes encarregà aquest estudi a un gabinet de juristes encapçalat per l'advocat especialista en Dret Esportiu Andreu Camps. Jaume Llauradó afirmà que ja ha mantingut «converses» amb representants d'Euskadi, la Llombardia, Gal·les, valons i flamencs, «als quals ha semblat una meravella», i amb clubs televisius que han assenyalat que aquest Campionat «els interessaria».

Segons el president de la Plataforma, a partir de setembre «enviaran els informes pertinents» al president de la Generalitat, Jordi Pujol, al conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, i als presidents de les federacions. Llauradó no volgué «apostar» a l'hora de donar una data per a la possible creació del Campionat, però digué que si la Generalitat i el Govern no obstaculitzen el procés, el Campionat podria posar-se en marxa «en un o dos anys, no vull parlar de temps perquè no voldria equivocar-me».

«Aquesta és una solució que l'Estat espanyol no hauria de refusar», afegí, «perquè els nostres atletes podrien continuar jugant amb la selecció espanyola quan els reclamassin per als Jocs Olímpics i, al mateix temps, defensar Catalunya» en el Campionat de les nacions sense Estat. Aquest projecte es podria dur a terme mitjançant el COI.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris