cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

A sa Pobla, la unió també fa la força

Xisco Mir ha estat un artífex de la fusió entre Casa Miss i Poblera

Xisco Mir Tugores va veure la llum a sa Pobla l'any 1951, i actualment resideix al poble amb la seva esposa i els seus dos fills, on és propietari del bar Casa Miss-Jotul. Mir va viure el futbol en el seu entorn familiar: és cosí de jugadors i entrenadors com Andreu Mir, Miquel Martí Munar o el mateix Llorenç Serra Ferrer. La seva etapa com a jugador, però, la va iniciar tard, als divuit anys, i va ser per això que fundà el CE Casa Miss-Jotul, primer com a futbol d'empreses, després com a equip federat, tot i que ens confessa que és un soci de la UE Poblera de tota la vida i que el seu pare era un dels socis més antics de la històrica entitat blaugrana.

"Quins són els records del Casa Miss-Jotul que quedaran en la memòria del seu fundador i president? 
"El record més especial que me'n quedarà serà haver-nos proclamat campions de Regional Preferent amb la consegüentment lògica decisió de renunciar a l'ascens, atès que començàrem la nostra trajectòria com a equip del futbol d'empreses. També record tota la gent que han estat a prop de l'entitat verd-i-blanca en els nostres divuit anys d'existència. Amb tot, sols ens n'ha de quedar el record, la resta s'ha d'oblidar perquè ara començam una nova època en la UE Poblera i hem de pensar que la vida continua endavant.

"Hauria de parlar la gent de fusió o de desaparició del segon club de la ciutat poblera? 
"El Casa Miss-Jotul s'ha fusionat amb la UE Poblera però el nom, és clar, ha desaparegut. En una sèrie de reunions, els directius decidírem que, abans de caure avall, ens havíem d'unir a la UE Poblera, però el torneig Casa Miss-Jotul es continuarà disputant cada estiu i el segon equipatge del club serà verd-i-blanc. Tanmateix, hem de tenir clar que el Casa Miss pràcticament ha desaparegut per sempre.

"Parlem de la UE Poblera. Quins objectius es marca l'entitat per a aquesta nova temporada? 
"L'objectiu clar que ens hem marcat tots els directius és el de quedar situat al més a dalt possible, però sense enganyar ningú. La UE Poblera ha de lluitar per una de les primeres places perquè hi obliga la història de la nostra entitat. De tota manera, l'ascens a 2a B no ens interessa, tenim equip per acabar entre els cinc o sis primers però ens agradaria ocupar un lloc entre els equips que disputaran el play off d'ascens, i crec que tenim plantilla per aconseguir-ho. El pressupost és de 21 milions de pessetes, repartits entre els equips que formen l'entitat blaugrana des del conjunt de Tercera fins als infantils, passant pel primer equip de juvenils i el filial, Poblera Atlètic, que milita, aquesta temporada, a Regional Preferent.

"Des del club pobler, tendríeu interès que el campió de les Illes ascendís directament a 2a B, davant dels fracassos dels nostres equips amb l'actual sistema d'ascensos? 
"Jo crec que hi hauríem de fer alguna cosa, perquè el paper dels nostres equips en aquestes competicions és molt negatiu. Tal volta el campió podria ascendir directament a 2a B per arribar a situar quatre o cinc equips a 2a B. Actualment, la lligueta és molt costosa i la 2a B també ho és perquè els desplaçaments costen molt; la nostra entitat no ho ignora després d'haver-nos mantingut set anys seguits a 2a B (fita que cap altre club de les Illes no ha assolit mai).

"I com véreu, en el partit davant el Mallorca B, la UE Poblera? 
"L'equip va oferir una molt bona imatge i la gent en va sortir molt contenta. Dissabte, tindrem el plat fort de l'estiu, en el Trofeu de s'Agricultura davant el Mallorca de Primera Divisió que, pràcticament, vindrà amb l'equip de gala. Després jugarem contra el Montaura i el mateix dia presentarem totes les plantilles davant la nostra afició. La impressió que vaig treure del primer partit, el que disputàrem davant el filial mallorquinista, és molt positiva perquè el Mallorca B venia a tota màquina, i també faig una bona lectura de la presència d'espectadors que es reuniren en el Poliesportiu Municipal.

"Com està funcionant la campanya de socis per a aquesta temporada 2000/2001? 
"Estam intentant renovar els 350 o 400 socis que tenia la UE Poblera amb els 300 del Casa Miss-Jotul, que se sumen als socis que tenia el club blaugrana. Ara tenim 500 socis, però intentam assolir la xifra de 800. Per aconseguir-ho, hem posat uns preus molt assequibles: 5.000 pessetes el carnet juvenil, 10.000 el de dones, 20.000 el carnet preferent i un de 25.000 pessetes. Tenim un camp molt gran i som conscients que ha de venir més gent a l'Estadi perquè els jugadors no vegin tant de ciment.

"I en futbol base, quins objectius us heu marcat? Amb quines pretensions heu mantingut un filial a Regional Preferent? 
"L'objectiu de l'equip de Preferent, com el del juvenil, és el de pujar jugadors a Tercera Divisió perquè amb els anys tinguem gent de sa Pobla jugant amb el primer equip. En futbol base, tenim 12 equips a la màxima categoria però el màxim objectiu seria que, a la llarga, el nostre juvenil pujàs a la Divisió d'Honor de juvenils.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris