nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

Reina Sofia, la residència dels esportistes

El complex, ubicat a Cala Nova, acull equips i formacions en les seves magnífiques instal·lacions

Esportistes de tot el món tenen en la Residència Reina Sofia un lloc on viure durant les seves concentracions esportives. Un lloc pensat explícitament perquè els residents puguin gaudir de les comoditats necessàries per entrenar dur, alhora que per continuar amb el seu habitual ritme de vida. En un principi, la Residència Reina Sofia havia de ser un habitatge exclusiu per a esportistes de la mar, és a dir, piragüistes, regatistes... Aquests, sobretot els del Nord, necessiten durant l'hivern entrenar-se a un lloc on les aigües no siguin molt fredes. Per aquesta raó, Mallorca és un dels llocs més sol·licitats.

De moment, però, la residència està oberta a qualsevol tipus d'esportistes que vénguin a Palma per realitzar competicions, campus o concentracions. La idea inicial era construir, per a aquests altres esportistes, una residència ubicada al Poliesportiu Prínceps d'Espanya. La intenció era que aquests no tinguessin la necessitat d'utilitzar mitjans de transport per anar a les instal·lacions, i que poguessin disposar d'un gimnàs per a tots. Però això encara és un projecte.

La Residència Reina Sofia, doncs, està condicionada de cara a cobrir les necessitats bàsiques dels regatistes. Amb aquesta intenció hi ha una porta exterior a l'edifici per la qual els esportistes tenen accés a uns vestidors on poden llevar-se la roba de navegar i deixar-la a la sala d'eixugat on, l'endemà, la trobaran eixuta. El complex també disposa d'un centre mèdic, encara sense acabar, a disposició dels esportistes, i hi ha aules perquè els entrenadors puguin parlar amb el seu equip.

Al menjador se serveix un bufet, perquè cada esportista pugui seguir la seva pròpia dieta i pugui dinar depenent del seu horari d'entrenament. Les habitacions estan condicionades de manera que els esportistes puguin continuar amb la seva vida normal el temps que resideixin allà, i cada una disposa d'aire condicionat, taules d'estudi i terrassa. La residència compta amb 18 habitacions de 4 persones, que sumen un màxim de 72 persones, i estan repartides en dues plantes, una per a al·lots i una per a al·lotes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris