cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Segur que volen pujar a Segona B?

La Tercera descarta que el campió ascendeixi directament

El president de la Federació Balear de Futbol (FBF), Antoni Borràs, va comentar a Àngel Villar (president de l'RFEF) la possibilitat de modificar el sistema d'ascensos a 2a B després dels ridículs protagonitzats pels nostres equips en els play off d'ascens. Villar, però, no va entendre el sentit de disputar una lligueta entre quatre equips de la mateixa comunitat si, anteriorment, un d'ells ja s'ha proclamat campió de Lliga. Des de la Federació es va entendre que els nostres equips cercaven fer negoci i que estaven mancats d'un interès real en l'ascens de categoria.

La lligueta que disputen els equips canaris és una cosa a part que fa molts anys que està instituïda. L'únic que es podia fer era reclamar l'ascens directe del campió de la nostra Tercera. De fet, no hi ha cap categoria (ni estatal ni regional) en què es realitzi una lligueta per pujar de categoria.

Aquesta va ser la proposta que la Federació Balear va fer arribar als equips de les Illes que, sorprenentment, hi respongueren negativament. Ni un sol president donà el vistiplau, afirmen des de la Federació, a la possibilitat d'ascendir el campió a 2a B. La lectura que es fa des de la Federació és la mateixa que es fan els aficionats: realment, estan interessats els nostres equips a pujar de categoria? Els quatre equips que jugaren la darrera lligueta responen:

Miguel Àngel Gómez, president de l'Atlètic Balears, ens comunica que des de la via de cintura sempre han advocat per una de les dues opcions i, com ells, altres clubs com ara el Constància. L'empresari blanc-i-blau està d'acord que el campió ascendeixi directament a Segona Divisió i, pel que ell sap, Villar està mirant de solucionar el problema, que també afecta la comunitat de Castella-la Manxa. Gómez assegura que, durant aquest any, Villar es comunicarà amb els presidents de les Illes per establir un canvi. Tanmateix, aquesta temporada el sistema d'ascensos continuarà sent el mateix. En resposta a si estan els de l'Estadi Balear preparats per ascendir de categoria, el president posa per testimoni els diners que han desembutxacat aquestes tres darreres temporades i la il·lusió que tenien per ascendir, i el mateix es podria dir del Constància.

En aquest sentit, el màxim mandatari de l'entitat constanciera, Antoni Martorell, assegura que «el Constància fa anys que cerca l'ascens. Aquesta nova campanya, el club ha iniciat un nou plantejament, però amb el mateix objectiu: l'ascens». El club del Raiguer no ha dit mai que el campió no ascendís directament a 2a B, però sí que són conscients que els de les Illes no som capaços d'ascendir, cada any, un equip a Segona Divisió. La nostra Tercera té un problema molt greu, però el Constància vol ascendir i des d'Inca han de mirar pel Constància. L'ascens ha d'arribar, d'una manera o d'una altra, i per això fan feina. Com a club, diu el president, «s'ha de dir que seria molt bo que el campió ascendís directament, perquè lluitam amb inferioritat de condicions davant els equips de la Península, ja que aquests equips tenen ajudes que nosaltres no tenim». «El Govern i la Federació», afegeix, «tenen oblidada la nostra Tercera».

Pere Sureda, president del Manacor, del seu costat, afirma que «no sempre hi ha una voluntat per part d'un club d'ascendir a 2a B. Aquesta opció l'haurien de moure At. Balears i Constància, perquè si a aquests clubs no els interessa, què hem de fer la resta. Nosaltres, a curt termini, no tenim gens d'interès a pujar perquè la nostra filosofia és la d'arribar a fer un equip de manacorins, un equip que, per jugar en categoria superior, seria massa dèbil. De tota manera, a la llarga no dic que no ens arribi a interessar».

Per últim, Josep Ramon Marí, president de la Penya Santa Eulàlia, afirma que, en el seu moment, va comentar a la Federació que la lligueta interna era molt més efectiva, perquè «ascendint directament el campió, si un equip es despuntava de deu o quinze punts sobre el segon, es perdria tota la il·lusió i alguns equips prendrien la decisió, assegurada la permanència i perdudes totes les opcions d'ascens, de donar baixes i finalitzar la lliga amb juvenils. Podria ser dolent per a la nostra Tercera, però des de la Penya tenim interès a pujar de categoria i som conscients que amb el sistema actual l'ascens és impossible perquè la Tercera balear no té res a veure amb les de la Península».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris