algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

La Dragonera posà cadascú al seu lloc

La regata llarga de la Copa s'inicià ahir amb un retard d'hora i mitja i després de dues anul·lacions

La flota de la 19a edició de la Copa del Rei de vela afrontà ahir les 105 milles corresponents al recorregut de la regata llarga que s'inicià amb un vent de poc més de sis nusos de component que a mesura que s'anava desenvolupant la regata augmentava la seva intensitat.

Finalment, l'organització decidí escollir el recorregut Boia de Desmarc (Palma/illa Dragonera/archipèlag de Cabrera/Palma). Acabat el primer quart del recorregut, després del pas de la Dragonera, encapçalava la classificació provisional de la prova en el Grup A el Bribón, patronejat pel rei Joan Carles, seguit de l'italià Merit Cup a més d'un minut i mig de distància.

En el Grup B, el Telefónica Movistar de Pedro Campos ja dominava la prova amb 42 segons d'avantatge sobre el Ciudad de Melilla de Castañer, mentre que el Antena 3 de Guitar, líder fins ara de la general, estava molt despenjat a la classificació.

La jornada s'inicià amb canvis. La variació meteorològica, amb una depressió a la zona de Balears afectà la sortida de la regata, fet que provocà un retard d'una hora i mitja inicialment per la falta de vent i posteriorment per dues anul·lacions ja que la majoria de la flota estava fora de línia. S'estava previst que la prova s'iniciàs a les 13 hores. Finalment, el desitjat embat botava i començava l'espectacle.

Quan la flota es dirigia a Cala Figuera, es va produir una encalmada i, després, una forta xafegada, fet que va permetre hissar de nou l'spi per passar la punta de Cala Figuera. Una vegada sobrepassat al través el far de Cala Figuera les embarcacions varen prendre rumb cap a la Dragonera, que una vegada superada, una cenyida de 45 milles els feia arribar fins a Cabrera. El vespre es presentava llarg i difícil a l'espera de l'arribada a Palma al voltant de les quatre de la matinada.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris