algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

La FIFA diu que el representant d'Oceania rebé amenaces de mort

Dempsey reconeix que va patir una «pressió intolerable» perquè votàs Alemanya

El portaveu de la FIFA, Keith Cooper, va dir en unes declaracions ahir que el delegat que representava Oceania en la votació per a l'elecció de la seu mundial del 2006, Charles Dempsey, havia rebut amenaces de mort i que per aquesta raó es va abstenir.

Charles Dempsey va assenyalar ahir que va dipositar el seu vot en blanc pels suborns que estava rebent perquè el seu vot anàs dirigit a Alemanya, país que finalment ha estat elegit per organitzar el proper Mundial.

Cooper va declarar que el delegat d'Oceania estava vivint una «greu situació personal» després de rebre amenaces sobre ell i la seva família, de les quals es desconeix la procedència.

Dempsey, per la seva part, va manifestar mentre durà l'escala del seu avió a Singapur procedent de Zurich i amb destinació final a Auckland (Austràlia), que va sofrir una «pressió intolerable» perquè el seu vot es decantàs cap a Alemanya a través de suborns.

«Jo vaig triar abstenir-me per la pressió tan gran que suportava, em sentia assetjat pels suborns. Els darrers dies han estat horribles, i res no tenien a veure amb el futbol. Així el futbol no és un esport sinó una prolongació de la política», va dir Dempsey.

L'abstenció d'Oceania va ser crucial perquè Alemanya fos l'organitzadora del Mundial del 2006. Si hagués votat a favor de Sud-àfrica, candidatura a la qual hauria d'haver donat suport ja que, segons el ministre d'Esports neozelandès Trevor Mallard, tenia «instruccions per fer-ho si Anglaterra era descartada».

Per altra part, la Federació Internacional de Futbol va indicar ahir que posava fi a la investigació interna sobre un possible cas de corrupció en l'elecció que va atribuir ahir l'organització del Mundial del 2006 a Alemanya, ja que els fax que podien fer témer un suborn eren una broma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris