muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

La UEFA castiga tres jugadors portuguesos

Xavier, Gomes i Bento, durament sancionats

La UEFA anuncià ahir en un comunicat que els jugadors de la selecció portuguesa Abel Xavier, Nuno Gomes i Paulo Bento, que han participat a l'Eurocopa de nacions, no podran disputar cap competició organitzada per la UEFA durant nou, vuit i sis mesos, respectivament.

El comunicat fou el resultat de la reunió que la Comissió de Disciplina de la UEFA, presidida per Josep Lluís Vilaseca, realitzà ahir al matí. A més, la Federació Portuguesa de Futbol fou sancionada amb una multa de 175.000 francs suïssos (quasi 19 milions de pessetes), encara que té fins el 5 de juliol per apel·lar les mesures.

Aquestes dures sancions són conseqüència del comportament dels jugadors lusitans després del partit de semifinals de l'Eurocopa que perderen contra França per 2-1 a la pròrroga a Brussel·les.

La polèmica va sorgir quan a punt d'acabar la pròrroga, que donava lloc als llançaments de penals, l'àrbitre austríac Gunter Benko sancionà un penal per indicació del jutge de línia, arran d'una mà del defensa Abel Xavier.

La decisió, tot i que encertada, provocà la ira dels jugadors portuguesos davant la imminent possibilitat de quedar eliminats per un gol d'or si Zidane transformava el posterior penal. S'enfrontaren tant a l'àrbitre com al jutge de línia, i el barcelonista Figo arribà a llevar-se la camiseta mentre abandonava el terreny de joc, abans que es llançàs la pena màxima, com a senyal de protesta davant el que considerà una greu injustícia. Després de la consecució del gol, les protestes s'incrementaren tot i els intents del seleccionador portuguès, Umberto Coelho, de calmar els seus jugadors.

En acabar el matx, jugadors portuguesos com Luis Figo i el mateix Abel Xavier parlaren d'un complot de la UEFA per eliminar les petites nacions en benefici de les més potents, mentre que l'organisme europeu va fer costat l'endemà del partit a la decisió de l'àrbitre i la qualificà de justa.

D'aquesta manera, Abel Xavier no podrà jugar cap competició organitzada per la UEFA fins a finals de març del 2001, mentre que Nuno Gomes haurà d'esperar a finals de febrer i Paulo Bento a final de desembre d'enguany.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris