algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Una Eurocopa amb rècords golejadors

La competició supera diverses marques històriques

L'Eurocopa 2000 passarà a la història com una de les major qualitat futbolística, no sols per l'espectacle ofert per equips com Holanda, Portugal i França, sinó pels diversos rècords golejadors que s'estan superant. El registre més significatiu és igualar provisionalment, a falta de saber si se supera o no a la final, el rècord de mitjana de gols per partit en una fase final de l'Eurocopa.

La mitjana fins ara és de 2'73 gols per partit (82 gols en 30 partits), just la mateixa que a l'Eurocopa de França de 1984 (41 gols en 15 partits). Aquest rècord contempla sols les eurocopes disputades des que l'any 1980 s'introduí l'actual sistema de competició, que té una primera fase amb grups i partits posteriors d'eliminació directa. En anteriors eurocopes hi havia hagut mitjanes golejadores superiors (4'75 per partit l'any 1976 i 4'25 l'any 1960), però no són comparables perquè aleshores just es jugaven quatre partits.

En xifres absolutes, l'Eurocopa 2000 ja és la que ha presenciat més gols, un total de 82, davant els 64 de fa quatre anys. I això que encara resta per disputar-se'n la final. Però aquesta xifra sols pot contraposar-se a la d'Anglaterra 96, ja que només aleshores participaren 16 equips, com ara. Entre 1960 i 1976 sols la disputaven quatre seleccions, mentre que entre 1980 i 1992 eren vuit els participants.

Altres dos rècords golejadors que s'han aconseguit també són: el de major nombre de gols d'un equip en un partit (els 6 aconseguits per Holanda davant Iugoslàvia) i el de més gols d'un jugador en un partit (els tres aconseguits per l'holandès Patrick Kluivert i el portuguès Sergio Conceiçao).

La golejada d'Holanda davant Iugoslàvia (6-1) supera els cinc gols establerts com a anterior millor registre: el 5-0 de França a Bèlgica i el 5-0 de Dinamarca a Iugoslàvia, ambdós a l'Eurocopa 84.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris