cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

A Espanya li costa guanyar

Raúl i Etxeberria donaren el triomf a l'equip de Camacho davant Eslovènia, que creà massa problemes

101470

Etxeberría i Raúl celebren el segon gol d'Espanya.

ESLOVÈNIA 1
ESPANYA 2

ESLOVÈNIA: Dabanovic; Milinovic, Milanic, Galic; Nocak, Ceh, Pavlin, Rudonja, Karic; Zahovic i Udovic.
Osterc per Udovic en el minut 46, Knavs per Milanic en el 67 i Acimovic per Pavlin en el minut 80.
ESPANYA: Cañizares; Michel Salgado, Abelardo, Hierro, Aranzábal; Etxeberría, Guardiola, Valerón, Mendieta; Raúl i Alfonso.
Urzáiz per Alfonso en el minut 70, Helguera per Guardiola en el 80 i Engonga per Valeron en el minut 88.
ÀRBITRE: Markus Merk (ALE). Mostrà cartolina groga a Pavlin, Milanic, Novak, Karic, d'Eslovènia i a Aranzábal, Helguera, d'Espanya.
GOLS:
0-1: minut 4, Raúl.
1-1: minut 58, Zahovic.
1-2: minut 59, Etxeberria.

Espanya es col·locà en la senda lògica per assolir els quarts de final de l'Eurocopa, però ho va fer amb molts més problemes dels prevists, i va haver de patir per tomar Eslovènia, un equip de menor categoria però que arriba físicament a un nivell superior, cosa que li permet tractar de tu a tu qualsevol rival en el torneig.

Camacho donà un cop de mà a l'onze inicial de Noruega. Als tres canvis ja coneguts "Abelardo, Mendieta i Alfonso", el tècnic va introduir al final la variant de Cañizares a la porta. Molina, finalment, pagà la seva errada i va veure el partit a la banqueta.

Espanya començà revolucionada i Raúl va fer el primer gol als quatre minuts, i es presagiaven bones vibracions per als espanyols. Però el partit començà a canviar al quart d'hora.

Eslovènia sortí amb excessius complexos. Espanya comandava en el joc i Zahovic, l'heroi visitant, no entrava en acció. Hierro no li deixava tocar bolla. I és que Eslovènia té dipositada tota la seva fe en Zahovic. L'empat, l'1-1, el marcà de retruc, però fou gol al cap i a la fi després d'una errada defensiva d'Espanya.

L'experiment de Mendieta sortí perfecte. I això que no es troba del tot a gust en el costat esquerre. És Mendieta un futbolista amb jerarquia però se li havia de cercar lloc on fos. Demanava a crits un lloc. Mendieta trobà el seu rumb quan se'n va anar més cap al centre en atac. Intentà jugar de manera vertical i a la segona part, quan el físic dels altres davallava, la seva superioritat en aquest aspecte ressaltava per damunt de la resta.

La calor va fer baixar el ritme abans del descans. Eslovènia estirà del seu orgull amb Novak com argument més sòlid en el costat dret, on Aranzábal va tenir qualque problema defensiu. Les pilotes de Novak no trobaren mai premi. Rudonja fou l'encarregat de rematar-les, però Cañizares va estar centrat.

Després del descans es va repetir el mateix mapa tàctic. Raúl ficà a Eslovènia la por en el cos. Una rematada de cap se'n va anar per molt poc a fora. Raúl avisava de nou.

Però Eslovènia va treure profit d'una badada defensiva espanyola. Una contra letal deixà venut Cañizares i Zahovic, de rebuig, marcà com va poder. L'1-1 deixà gelats els de Camacho, que afortunadament per Espanya, reaccionaren d'immediat. Un minut només durà l'alegria a la casa del pobre.

Espanya, amb una gran jugada de Mendieta, va posar el 2-1 totduna amb una arribada d'Etxeberria. Eslovènia no es rendia i millorà molt la seva actitud en el camp. El gol els donà alegria ofensiva i Zahovic entrà en joc d'una manera senzilla. Es retirà de la zona de Hierro i Abelardo, sortí de l'àrea i des d'allà cercà el gol amb molt de perill.

Espanya va perdre frescor amb el pas del temps. Camacho va donar descans a Alfonso, més traballador que pràctic, i donà entrada a Urzaiz. La selecció carregà massa el joc per la dreta per a Salgado i Etxeberria, i a Espanya li faltava sorpresa a les bandes.

Però aguantà com va poder, i se'n va dur un matx que costà més del que s'hauria pensat fa només un mes just abans de viatjar a Holanda.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris