cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
24°

Antich cercarà el suport de l'empresa privada per als equips LEB balears

Presidència donarà una subvenció directa als dos clubs

El suport del president Francesc Antich dóna consistència al Pla Petrus, que inclou el finançament dels clubs de bàsquet de la Lliga LEB de les Balears durant tres anys "fins al termini de la legislatura". Ahir, Francesc Antich, president de la Comunitat Autònoma; Joana Barceló, presidenta del Consell de Mallorca; Fernanda Caro, consellera de Benestar Social; Joana Maria Petrus, directora general d'Esports; i Pere Fullana, director general de Relacions Institucionals, es reuniren al Consolat de la Mar amb Sebastià Penya i Josep Lluís Sintes, president del Bàsquet Inca i el Menorca Bàsquet respectivament.

El president Antich oferí ahir suport econòmic als equips LEB, malgrat que no han transcendit les quantitats. En tot cas, Antich es va comprometre amb els presidents d'un i altre equip a cercar la col·laboració econòmica de l'empresa privada. Antich intentarà així involucrar el sector privat en els projectes de tots dos equips. En tot cas, sí que és segur que el suport del Govern "tant els quinze milions de pessetes de la Direcció General d'Esports com l'aportació que farà directament Presidència" es firmarà per tres anys.

Antich té ara una setmana per cercar suport privat i dimarts que ve, un altre cop al Consolat, es mantindrà una nova reunió. Serà aleshores quan Bàsquet Inca i Menorca Bàsquet coneguin el resultat de les gestions d'Antich i es pugui quantificar definitivament els doblers que rebran.

S'ha de recordar que la Caixa d'Estalvis de les Balears Sa Nostra s'ha compromès ja amb els dos equips de Lliga LEB a fer una aportació de cinc milions de pessetes per a cada equip. A més, el Bàsquet Inca disposa també d'una subvenció de l'Ajuntament d'Inca de vuit milions de pessetes. El Menorca Bàsquet, per la seva part, gaudeix d'una aportació del Consell de Menorca.

Així les coses, i sense poder quantificar encara quina serà la subvenció final del Govern balear, sembla segur que un i altre conjunt no tindran gaires dificultats per poder continuar a la Lliga LEB. A més, gaudiran de la tranquil·litat que suposa tenir garantida una quantitat, més o manco important, per un període de tres anys.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris