cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Pedro Mir: «Tenim un gran nivell»

El president de la Federació Balear, orgullós dels èxits assolits

El Campionat d'Espanya de Gimnàstica que es va dur a terme el cap de setmana passat a Múrcia tornà a demostrar que les Illes Balears són una de les potències d'aquest esport a nivell estatal. Els resultats no permeten dubtes: hi acudiren 36 gimnastes, 18 d'elles foren finalistes i el balanç de medalles també és de 18.

Amb aquests números, es confirma allò que molts ja indicaven des de fa molt de temps: les gimnastes de les Balears valen molt. El president de la Federació Balear de Gimnàstica i director de l'Escola Superior de Gimnàstica, Pedro Mir, no pot sinó treure pit pel gran paper d'aquest grup d'al·lotes que han deixat el pavelló balear ben amunt a la cita murciana.

"El balanç del Campionat d'Espanya cal qualificar-lo d'excel·lent... 
"Hem aconseguit els resultats que ens esperàvem a principi d'any, però, per ser sincers, després de tots els problemes que hem tingut per entrenar des que es cremà el Prínceps d'Espanya, teníem algunes incògnites de com ens aniria.

"Us poguéreu entrenar en condicions dignes per acudir al Campionat? 
"No, ni prop fer-s'hi. De fet, els quatre darrers dies abans de viatjar cap a Múrcia no ens vàrem poder entrenar. I així i tot hem aconseguit uns extraordinaris resultats.

"És a dir, que els resultats haurien pogut ser encara millors... 
"Per descomptat, no en tenc cap dubte, d'això. Les nines han tingut un comportament fabulós. Tot d'una s'adaptaren al recinte murcià i a poc a poc s'encoratjaren a mesura que avançava la competició. Cada dia estaven millor. Però si haguessin pogut entrenar com cal, alguna de les nostres gimnastes hauria pogut estar molt més amunt.

"Què ha estat el més destacable d'aquest Campionat, segons el vostre punt de vista? 
"És difícil de dir, amb tantes finalistes i tantes medalles. Va ser molt bonic veure com a la final de terra el podi era totalment de gimnastes nostres. O veure com Elena Gómez continua demostrant que és de les millors d'Espanya i que si no va als Jocs de Sidney és només per qüestions d'edat. No sabria dir una cosa concreta, només que han estat uns Campionats d'Espanya magnífics per a les Balears.

"El problema dels entrenaments té via ràpida de solució? 
"M'agradaria pensar que sí, perquè ho necessitam urgentment, però la veritat és que ens diuen que sí, que tot està en marxa, però encara no s'hi ha fet res. Em fa por que tot es refredi, que el temps passi i s'oblidin del tema. Tenc confiança, però no puc evitar tenir por que això s'oblidi.

"Finalment, medalles a banda, com definiríeu el nivell de la gimnàstica de les Illes Balears? 
"Tenim un gran nivell, dels més alts d'Espanya. En el Campionat han participat 35 gimnastes, igual que Catalunya, però nosaltres n'hem ficat més de la meitat en finals. Això demostra que s'està fent la feina molt bé, malgrat totes les limitacions i els problemes que tenim.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris