nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

Antich: «Hem de fer país a través de l'esport»

El president del Govern considera urgent la reconstrucció del pavelló cremat del Prínceps d'Espanya

Francesc Antich repassà ahir per a Diari de Balears l'actualitat esportiva, que passà per les relacions entre el Govern balear i el Reial Mallorca, el suport a l'esport, la reconstrucció del pavelló incendiat fa unes setmanes al poliesportiu Prínceps d'Espanya i, sobretot, el foment i la potenciació de les seleccions esportives de les Illes Balears.

"Com són actualment les relacions entre el Reial Mallorca i el Govern? 
"Les relacions són bones. Vàrem poder tenir ocasió de fer una reunió en el Consolat de Mar i parlàrem de moltes qüestions. El que ens interessa és el símbol que representa el Reial Mallorca a nivell de tots els esportistes de l'illa que pràctiquen el futbol. Volem veure quin tipus de treball podríem fer conjuntament perquè el Mallorca pugui empènyer de qualque manera a tots aquests jovenets que juguen a futbol en els equips més petits. Per part del Reial Mallorca trobàrem la seva total predisposició. És una institució molt important dins la societat mallorquina i és concient que pot aportar moltes coses a aquesta. El Govern vol aprofitar aquesta cicumstància per ajudar l'esport base.

"Hi haurà finalment la Copa de Balears de futbol? 
"És un dels temes de què s'ha anat parlant i el problema que té és que no trobam el moment perquè es disputi. És difícil trobar dies en què no hi hagi competicions i que els clubs la puguin jugar en bones condicions. És un tema que té les seves dificultats; vàrem parlar en el seu temps amb la Federació i amb els diferents equips i l'únic que puc dir és que des de la Direcció General d'Esports s'està fent feina per poder veure com es pot dur a terme. El Govern de les Illes Balears té la intenció que aquest projecte es pugui realitzar definitivament, ja que consideram que seria una cosa guapa.

"El Govern vol potenciar i fomentar les seleccions balears esportives? 
"Aquesta és una qüestió important. El Govern balear sempre s'hi ha mantingut favorable. Encara que no sigui el tema prioritari del Govern, per nosaltres és molt important, crec que és una qüestió molt interessant a l'hora de tirar endavant un projecte de país a través de l'esport. Hem de fer país a través de l'esport, i una gran manera de fer-ho és amb les seleccions balears.

"Es reconstruirà el pavelló cremat del poliesportiu Prínceps d'Espanya durant aquesta legislatura? 
"La idea és que hi hagi una actuació urgentíssima, ja que la gent de la gimnàstica té ara mateix molts de problemes per realitzar el seu esport, i ho volem fer abans de final d'any. Després haurem de continuar fent feina per poder arribar a tenir un pavelló exactament com el que teníem abans. Però s'ha d'actuar urgentment per almanco poder assegurar l'entrenament d'aquests esportistes. És necessari i s'ha d'actuar.

"I com així no s'ha aprovat una partida pressupostària extraordinària per aquesta reconstrucció? 
"No crec que sigui un problema a nivell de partides pressupostàries. La Direcció General d'Esports està fent feina perquè el pavelló es pugui construir el més ràpidament possible, però el pressupost hi serà a darrere, el traurem, la Conselleria d'Hisenda farà la feina necessària perquè hi hagi aquest pressupost.

"Com estan les transferències del Govern al Consell de Mallorca? 
"La transferència que està més avançada en aquest moment sembla ser que és la relacionada amb l'ordenació del territori. Aquesta serà la primera i esper que després sigui el torn per a esports, que pugui anar conjuntament amb benestar social. Però s'ha de veure exactament com queden els serveis a nivell de pressuspost i de personal. La voluntat del Govern i del Consell és que això es dugui a terme el més aviat possible. Això du una feina i s'ha de negociar bé, perquè el que no poden permetre és el que ha passat en èpoques anteriors, en què es passaven competències en el Consells, però després els doblers no bastaven per res. Ens convé que es passin però que estiguin ben dotades.

"Potenciarà Ibatur les seleccions esportives de les Illes Balears. Patrocinarà grans esdeveniments esportius?  
"Ibatur ja ho ha fet enguany, però de totes formes jo pens que és de cara a l'any vinent quan hem d'esforçar-nos per potenciar més l'esport balear. Hem d'aconseguir una unificació més estricta d'energies entre la feina que ha de fer la Direcció General d'Esports i la que ha de fer Ibatur. La veritat és que aquest any s'ha hagut de seguir amb els pressuposts continuistes d'anteriors èpoques perquè no hi va haver temps de fer un pressupost propi. Però és un tema al qual haurem de tenir molt d'esment des de la Direcció General d'Esports de cara a l'any que ve. Ara mateix estam amb el Bàsquet Inca, el Menorca Bàsquet i tota una sèrie d'equips que juguen competició a nivell estatal que necessiten ajudes. En relació al tema turístic, és una altra qüestió, ja que hem de tenir en compte que no interessen tant els esdeveniments realitzats durant l'estiu, sinó que ens interessen més els esdeviments que serveixen per desestacionalitzar el turisme.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris