cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Unanimitat: sí a les seleccions de les Balears

El Parlament aprovà ahir una proposició no de llei instant a la creació de seleccions nacionals

El Parlament de les Illes Balears aprovà ahir per unanimitat una proposició no de llei, presentada pel diputat d'Unió Mallorquina Miquel Nadal, instant les institucions autonòmiques, Govern balear i consells insulars, a promoure la creació de seleccions esportives i que participin en el finançament de partits. Pascual recordà que l'Estat espanyol és plurinacional, per recordar tot seguit que el Govern balear té competències plenes en matèria esportiva. El diputat nacionalista explicà que l'esport es converteix sovint en un mirall per a la societat i que «qualsevol país cerca reconeixement i prestigi davant altres».

Miquel Nadal va fer una encesa defensa de la creació de les seleccions nacionals, i assegurà que les Illes Balears «tenen tot el dret del món de competir en l'àmbit internacional». El diputat d'Unió Mallorquina, així mateix, afirmà que existeix una creixent pressió social en favor de la creació de les seleccions balears, i hi destacà tres factors determinants: la major consciència de pertanyer a un mateix marc identitari, l'exemple vist en altres comunitats autònomes i els nombrosos contactes de la societat balear en altres àmbits amb distints pobles i estats.

Nadal recordà també que el Comitè Olímpic Internacional sols reconeix, ara per ara, comitès olímpics estatals, però assegurà que «ningú no pot saber el que passarà en un futur». El diputat d'Unió Mallorquina, en la seva exposició, destaca que «les Illes Balears tenen capacitat i voluntat de fer promoció de totes aquelles manifestacions pròpies dels seus pobles per tal de, per una banda, mantenir la consciència de pertinença a un mateix marc identitari i, per l'altra, augmentar la coneixença de la seva realitat més enllà del seu marc físic territorial».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris