nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

González de Galdeano culmina l'escapada

El corredor del Vitalicio va arribar en solitari a Gènova després d'anar 124 quilòmetres escapat

El ciclista espanyol Àlvaro González de Galdeano, del Vitalicio, va culminar ahir en solitari una gesta de 124 quilòmetres escapat i es va adjudicar la dissetena etapa del Giro d'Itàlia, disputada entre Meda i Gènova sobre 236 quilòmetres.

El major de la nissaga dels Galdeano va rompre els pronòstics que auguraven una arribada massiva la vespra de la tornada de la muntanya.
La seva aventura va començar al quilòmetre 60, quan va integrar un quartet (amb Pronk, Piccoli i Calcaterra) que va cercar la cavalcada des de lluny enfront d'un pilot de velocistes ansiós per disputar la penúltima «volatta» (la darrera, a Torí).

No hi va haver acord, ni col·laboració o, potser, la intensitat del grup va poder més i s'acabà el primer intent d'escapada. Però Àlvaro González de Galdeano ho va tornar a intentar poc després, malgrat que en aquesta ocasió ho va fer en solitari, i el pilot el va deixar marxar, ja que era conscient que encara quedaven molts de quilòmetres per disputar-se.

L'home de Mínguez va acumular distàncies. Fins a set minuts de renda va arribar a tenir respecte als equips amb esprínters, i que varen reaccionar quan el circuit urbà final ja era ben a prop.

Entre el problemes del grup pel fet de no haver tirat amb més ímpetu, el corredor del Vitalicio Seguros arribà tot sol a la meta, amb uns exigus però suficients 24 segons d'avantatge sobre el gran grup, liderat per Jan Svorada.

L'italià Francesco Casagrande continua de líder de la cursa, però amb una diferència inferior als dos minuts respecte a un grup de corredors (Garzelli, Simoni, Belli i Frigo) que esperen la muntanya per atacar-lo i llevar-li la privilegiada posició.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris