cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

El Parlament balear donarà suport a la promoció de les seleccions esportives

La proposició no de llei presentada per Miquel Nadal ha estat consensuada

72792

Nadal és una de les persones que més interès ha posat en les seleccions balears.

El Parlament de les Illes Balears donarà suport a la promoció de les seleccions esportives, mitjançant l'aprovació d'una proposició no de llei presentada per Miquel Nadal. El ple, en un principi, debatrà aquesta proposta el pròxim dia 13 de juny, malgrat que no es pot descartar que finalment s'ajorni fins passat l'estiu. El diputat d'Unió Mallorquina Miquel Nadal i Buades, membre del Grup Parlamentari Mixt, presentà el setze de maig passat una proposició no de llei instant les institucions autonòmiques que promoguin la creació de seleccions esportives.

La proposició no de llei ha estat consensuada entre les forces polítiques del Pacte de Progrés i serà, per tant, aprovada. La negociació per consensuar la proposició no ha estat gaire complicada, ja que el pacte de govern firmat en el seu dia parlava, en el seu capítol d'esports, d'aquesta qüestió. «El Govern balear donarà suport a la constitució de seleccions esportives balears i en fomentarà la participació en competicions exteriors», diu textualment el document subscrit per les forces de progrés.

La proposició no de llei, presentada amb el títol de «Competicions internacionals de seleccions esportives de les Illes Balears», recorda que l'Estat espanyol és un Estat plurinacional i que les Illes Balears són una de les nacions que el constitueixen. Assenyala també que «les Illes Balears tenen capacitat i voluntat de fer promoció de totes aquelles manifestacions pròpies dels seus pobles per tal de, per una banda, mantenir la consciència de pertinença a un mateix marc identitari...». Arribats en aquest punt, sembla clar que les manifestacions esportives es troben entre les més populars i les que generen uns majors sentiments d'identificació col·lectiva.

El text presentat per Miquel Nadal recorda també que diverses comunitats autònomes «des de Catalunya fins a Cantàbria o les Canàries ja han creat seleccions que han disputat partits internacionals i que han ajudat, des de l'òptica esportiva, a fer país».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris