algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Màxima sanció per al FC Barcelona

No jugarà la semifinal ni disputarà la pròxima edició del torneig

El Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol decidí ahir donar per perduda la semifinal de la Copa del Rei al Barcelona pel fet de negar-se a jugar el partit de tornada davant l'Atlètic de Madrid, i excloure el club català de la pròxima edició.

L'òrgan disciplinari també acordà qualificar l'actuació del Barcelona d'incompareixença, per la qual cosa, segons els articles 105 i 107 dels Estatuts Federatius, queda automàticament eliminat de la competició de Copa i no podrà disputar-la l'any que ve. A més, haurà de pagar dos milions de pessetes de multa per la seva conducta.

Fernando Sequeira, president del Comitè, explicà que el Barcelona no haurà d'indemnizar l'Atlètic de Madrid per les despeses ocasionades pel seu trasllat a la ciutat comtal, ja que el club madrileny no sol·licità l'esmentada indemnització en les al·legacions que presentà ahir davant l'òrgan disciplinari.

Competició també comentà la impossibilitat d'atribuir la responsabilitat de la decisió del Barcelona de no jugar el partit a cap directiu en particular, per tal com es considera que la decisió fou presa per tota l'entitat i no per una persona tota sola.

Sequeira afirmà que el conjunt català pot recórrer la resolució presa per Competició, tant davant el Comitè d'Apel·lació com davant el Comitè Espanyol de Disciplina Esportiva, i que el Barcelona anuncià aquesta possibilitat en les al·legacions presentades ahir sobre el cas.

El conjunt català demanava en les esmentades al·legacions la nul·litat de les resolucions preses per la RFEF els dies 22 i 23 d'abril, on es fixà el partit de la Copa del Rei per dilluns, dia 24, i també exigia suspendre el procediment o estimar inexistent qualsevol infracció, tractant-se d'un tema de força major.

Per la seva banda, el Barcelona pensa esgotar tots els recursos.

Joan Gaspart: «Això no ha fet res més que començar»
El vicepresident del FC Barcelona, Joan Gaspart, després de conèixer la resolució del Comitè de Competició, per la qual el Barcelona és eliminat de la present edició de la Copa del Rei i queda exclòs de la competició de l'any que ve, reptà la Federació Espanyola de Futbol i proposà que sigui el Comitè Olímpic Internacional qui resolgui el conflicte en un arbitratge internacional. Gaspart afirmà que: «Si tenen tota la raó del món, com diuen, que s'atreveixin a acceptar un arbitratge internacional que sigui resolutiu. El Barça l'acceptarà», assegurà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris