algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

La sanció a Meca està enlaire

La Cort d'Arbitratge per l'Esport revisarà les noves proves

La Federació Internacional de Natació acceptà, conjuntament amb l'advocat del nedador espanyol David Meca, presentar una petició formal a la Cort d'Arbitratge per a l'Esport per revisar les noves proves que alliberarien el fondista de la suspensió per consum de substàncies dopants. Així ho va anunciar ahir horabaixa la FINA, afegint que si la Cort d'Arbitratge Esportiu accepta revisar el procediment, les parts en el cas ja establiren que la sanció, que ascendeix a quatre anys fora de les competicions, seria aixecada.

Així mateix, en l'eventualitat que la decisió de l'organisme sigui desfavorable a Meca, la suspensió que se li aplicaria serà afegida a aquella que l'esportista ja està complint ara. Les decisions també afectaran l'eslovè Igor Majcen, inculpat en les mateixes circumstàncies que David Meca. Les noves proves a les quals serà sotmès el català estaran sota la responsabilitat de la Comissió Mèdica del Comitè Olímpic Internacional, amb l'objectiu d'introduir els possibles resultats al coneixement d'aquesta comissió, la qual cosa seria de gran interès per al món esportiu.

La FINA destacà, a més, que no exclou la veracitat de les proves realitzades a petició dels advocats de Meca i de Majcen a Bèlgica. En elles, tres voluntaris consumiren una quantitat de carn de porc preparada de la mateixa manera i en igual quantitat com així ho feren els fondistes abans de les mostres antidopatge que se'ls efectuà el gener de l'any passat, en els mundials de natació de Rio de Janeiro. Els nivells de nandrolona que se'ls trobaren superaven les normes establertes per la FINA i foren sancionats amb quatre anys d'absència de les competicions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris