algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El 9 de gener

Samuel Eto'o confirma l'encert del Mallorca en els fitxatges de davanters durant el mercat d'hivern

Ja és la nova estrella del Reial Mallorca. Amb dos partits ha suplantat Diego Tristán i Jovan Stankovic en el cor dels barralets. És Samuel Eto'o, davanter camerunès que arribà a la disciplina de Fernando Vázquez el de gener passat i que ja ha justificat el seu fitxatge.

Poc més que curiosa és la relació que manté el Mallorca amb els mesos de desembre i gener. Estam parlant dels mesos en què els clubs de futbol tenen una nova oportunitat de rectificar reforçant o minvant unes plantilles mal confeccionades, o en el seu defecte, perjudicades per lesions o sancions. I és que el club vermellenc sempre ha encertat quan s'ha tornat a obrir el mercat de fitxatges. I més curiós és encara quan un s'adona que aquest encert sempre ha estat amb davanters, i com a afegitó, sempre cedits. Uns atacants que ja tenen un espai en la història del Mallorca.

La Secretaria Tècnica començà aquesta feina el desembre de 1995 quan aconseguia la cessió d'un jove valor del planter del Reial Madrid. Era José Luis Morales, un menut davanter que es convertiria en l'estrella indiscutible del Mallorca en la segona volta de la temporada 95/96. Aleshores el Mallorca, de la mà de José Esnal Mané, intentava pujar a Primera Divisió. Morales, aposta personal de Bartomeu Beltran, realitzà grans actuacions i només el Rayo Vallecano li impedí passar a la història com el protagonista de l'ascens. Un lliurament que va caure la temporada següent en Carlos Domínguez, un altre menut davanter que arribava el desembre de 1996 cedit pel Sevilla.

Morales va haver d'abandonar el club i el Madrid el traspassà després al Logronyès. El madrileny ja no ha tornat a ser el mateix. Però Beltran volia un altre com Morales. I aparegué «Carlitos». El sevillà es convertí en l'autèntic heroi de l'ascens a Primera Divisió que aconseguia l'aleshores equip de Tomeu Llompart aquella temporada 96/97. Carlos es va erigir en el gran protagonista d'aquella fita històrica. Però com era cedit, el davanter tornà al seu club d'origen. Encara que només per una temporada, ja que tornà al Mallorca la campanya 98/99.

Amb el club ja en Primera Divisió, arribaren Cúper, Roa, Mena, Amato, Engonga, Moya, Eskurza, Gálvez, etc. L'equip funcionava però Cúper volia més jugadors. I quan es tancava el mercat, el mateix 15 de gener, el Mallorca aconseguia el fitxatge del defensa Iván Rocha i la cessió per part de l'Atlètic de Madrid del davanter Santi Ezquerro. Com ja és una tradició, tornà a ser un èxit. El de La Rioja realitzà una gran campanya i es convertí en el complement ideal a la davantera de l'argentí Gabriel Amato.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris