algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Anul·lada la final del Campionat de Balears escolar

El motiu de la suspensió és que la Federació no homologa la prova

La comissió mixta de l'Esport en l'edat escolar "formada per la Direcció General d'Esports i els tres consells insulars" anul·là ahir la Final Balear de Tennis infantil i cadet, que s'havia de celebrar els propers dies 11, 12 i 13 de maig, perquè la Federació no volia homologar la prova.

La Federació Balear, presidida per Federico Delgado, es nega a homologar el campionat, que s'engloba dins el programa «L'Esport per l'Edat Escolar». La raó? «Les normes de la Federació Balear, i de l'Espanyola, diuen que perquè un campionat sigui oficial el quadre de participants ha de ser obert, és a dir, hi ha de poder participar qui vol, i en aquest campionat no ho és», afirma Delgado.

La final balear l'havien de jugar 16 tennistes, dels quals obligatòriament 8 havien de ser de Mallorca, 4 de Menorca i 4 de les Pitiüses. El president de la Federació indicà que intentà arribar a un acord amb Petrus perquè s'homologàs aquesta competició: «Vaig parlar amb Petrus i li vaig dir que d'acord que hi haguessin aquests setze jugadors ja determinats, però que era imprescindible que per ser homologat d'acord amb les nostres normes, es fes un quadre de 32 o 64 jugadors, que el campionat fos obert i hi pogués participar tothom. No ho varen voler i, davant això, no podem fer res».

Petrus argumenta que «la normativa per a l'esport en l'edat escolar vigent és la que és i no es poden fer excepcions. Quan es publiqui la nova normativa, que s'està elaborant per la temporada 2000/01, confiam de poder signar amb la Federació Balear de Tennis un programa unificat. La Federació, atès que la normativa vigent l'any passat no s'ha modificat, continua sense homologar el nostre campionat amb el federatiu. Davant això, és un doi organitzar un campionat escolar de Balears si després el títol que guanyin els al·lots no els servirà de res».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris