algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

«El club s'haurà de desprendre d'un porter»

Fernando Vázquez, protagonista de «Dilluns en joc», programa de Ràdio Jove

Fernando Vázquez fou ahir el gran protagonista de Dilluns en joc, programa que condueixen a Ràdio Jove Tomeu Martí i Rafel Sedano, amb la col·laboració de Xesc Canyelles i Pere Pujol.

El tècnic mallorquinista va fer una àmplia repassada de tota l'actualita del Reial Mallorca, que després de dues victòries consecutives davant FC Barcelona i Alabès, ha recuperat el seu millor joc, la senda dels bons resultats i s'ha assegurat pràcticament la permanència. Si això es confirma, Vázquez passarà a la història per ser l'entrenador que aconseguí que el Mallorca jugàs per primera vegada quatre vegades consecutives a Primera Divisió. A continuació, Diari de Balears reprodueix el més important de la interessant entrevista que es va poder escoltar ahir a Ràdio Jove.

"Enhorabona per estar a punt de passar a la història del Reial Mallorca.
"Moltes gràcies. Per a mi també és molt important. Si la gent em pot recordar per això signfica una fita molt important per a mi. Tant de bo puguem guanyar encara més partits i fer coses més importants encara.

"Ha estat més difícl de l'esperat aconseguir la permanència?
"En el moment que jo vaig arribar era clar que aquest era l'objectiu prioritari. El Mallorca havia quedat eliminat de la Lliga de Campions davant el Molde i el prinicipal era aleshores la permanència. Tal com ha estat la temporada és clar que no ha estat fàcil, perquè sempre ens quedaran en la memòria moments dolents com les eliminacions de la Copa i la UEFA.

"Actualment, és el millor moment de l'equip des de la seva arribada?
"No. Hi ha hagut moments dolents, com el dubitatiu del mes de gener, quan veníem del millor moment de la temporada, que fou durant el mes de desembre. El de febrer també fou bo, però del 15 de març al d'abril la veritat és que vàrem passar per moments molt durs i complicats per a l'equip, encara que sabíem que una vegada eliminats d'Europa recuperaríem la forma i tornaríem a guanyar. I afortunadament així ha estat.

"On va estar el problema, potser en l'acumulació de partits?
"Sí. Fou per cansament físic, però també mental. És terrible per al cervell acabar de jugar diumenge, recuperar-te una mica el dilluns, i un altre pic tornar-te a concentrar dimarts per jugar dimecres. Això és molt dur, de manera que sabíem que una vegada acabat això ens recuperaríem.

"Vostè va anunciar quan va arribar que es veuria espectacle a Son Moix. Això no ha estat així, encara que s'ha de ser conscient que l'aficionat el que vol realment són bons resultats.
"Els meus equips en línies generals solen jugar bé. Però jo crec que el Mallorca va tenir un problema greu. Després d'estar en un gran moment allà pels mesos de novembre i desembre, l'equip es va rompre. Vàrem tenir problemes. Jugadors lesionats i altres de convocats amb les seves seleccions, no va fer possible mantenir la bona línia. Però fins aleshores havíem ofert bons partits.

" El bon moment que viu ara el Mallorca potser sigui gràcies a l'arribada de Samuel Eto'o?
"Efectivament. Quan va arribar em demanaven per què havia arribat Eto'o i em criticaven el seu fitxatge. Però ara s'ha vist que ha estat tot un encert. Un jugador que ve del Madrid sempre té alguna cosa dedins. Per alguna cosa s'arriba al Madrid.

" En el Mallorca no sembla que hi hagi gran competència en atac, quan la realitat és que a la plantilla hi ha molts de davanters. Per què és això?
"Quan jo vaig arribar, els davanters titulars teòrics eren Biagini i Quinteros. Carlos era un atacant secundari, ja que no havia jugat molt la darrera temporada, i més encara Diego Tristán, que venia del filial. Aleshores jo decidesc que Gabrich no participi i que juguin Diego i Carlos des del prinicipi. Tristán explota i es converteix en un jugador molt important per a la marxa de l'equip. Em vaig quedar amb només dos davanters i per això decidírem incorporar Eto'o. Per això no hi havia abans competència, però ara sí.

" I la competència a la porteria? Ara s'incorporarà Carlos Roa. Però abans d'aquesta pregunta se li hauria de demanar sobre la seva renovació.
"Però aquesta pregunta no té resposta, perquè no la tinc. És clar que el Mallorca tindrà quatre porters d'alt nivell a la plantilla. Evidentment, es pot pensar que no es poden tenir quatre por ters com Leo Franco, César Gálvez, Burgos i Roa. El Mallorca s'haurà de desprendre d'algun d'ells.

"Un dels grans encerts de Vázquez ha estat confiar en la gent jove del filial, alguns d'ells mallorquins, cosa que provoca en els aficionats més sentiment d'identificació amb l'equip.
"Jo estic molt satisfet per això. Els aficionats poden estar tranquils, Fernando Vázquez sempre confiarà en el talent d'aquí. El primer equip està obert per a tots els bons jugadors.

"Com veu la trajectòria del Mallorca B, quart a la Lliga?
"Impressionant. És dur plantejar una temporada després d'un descens, però el filial està fent una gran campanya i a més té opcions de recuperar la categoria perduda.

"I per finalitzar, una vegada aconseguida pràcticament la permanència, quin és ara l'objectiu del Reial Mallorca?
"No ens podem fixar el pròxim objectiu. A nosaltres ens agradaria classificar-nos per a la UEFA, però serà molt complicat. L'únic que podem fer és concentrar-nos en el pròxim partit i intentar guanyar el màxim de punts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris