algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El Trofeu SAR Princesa Sofia ja té el «sus»

Joana Maria Petrus inaugurà ahir oficialment una nova edició de la tradicional prova

El XXXI Trofeu SAR Princesa Sofía-Majorica de vela rebé ahir el «sus» en boca de Joana Maria Petrus, directora general d'Esports del Govern balear. L'acte oficial d'inauguració tingué lloc en el saló d'actes del RCN de Palma en presència de Gaspar Oliver, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Palma; Francisco Villalonga, president de la Federació Balear de Vela; Jaume Enseñat, president del Comitè Executiu; i José Arozamena, conseller delegat de Majorica.

El Princesa Sofia, que comença avui i tindrà lloc fins el vint d'abril, comptarà amb la presència de 650 embarcacions de vela lleugera. A més a més, s'ha de destacar la massiva participació de creuers "nou rècord d'inscripció" ja que són 73 els vaixells inscrits.

El Princesa Sofia és, pràcticament des del dia de la seva creació, una de les proves més importants del món en vela lleugera, però és ben cert que el seu prestigi a la classe creuers no era excessiu. Avui per avui, aquesta circumstància ja ha canviat i els millors creuers espanyols hi prendran part, així com una nodrida i important representació estrangera.

L'edició que avui comença suposa un nou rècord de països inscrits amb un total de 41, malgrat que no s'ha superat el nombre de vaixells participants. Destaca l'elevada participació respecte d'edicions anteriors a classes com Tornado, Mistral o 420. L'alta participació a Tornado s'ha vist influïda, entre altres factors, pel gran nivell demostrat per Fernado León i el mallorquí Pepote Ballester. A Tornado destaquen també la tripulació formada per Hagara-Steinacher, campiona d'Europa en distintes ocasions, i els australians Bundock-Forbes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris