algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Gómez-Reino i Vives, de promeses a realitats

Els dos nedadors mallorquins han triomfat al Campionat d'Espanya, i el seu entrenador fa balanç

Nando Gómez-Reino i Roser Vives són els nous referents de la natació mallorquina. Els dos han aconseguit importants fites en els passats Campionats d'Espanya disputats a Madrid. Gómez-Reino va proclamar-se campió dels 100 metres papallona, i Roser Vives, subcampiona dels 400 metres estils. El seu entrenador, Fernando Gómez-Reino, avalua l'actuació del seu fill i la seva deixeble, però també reclama unes dignes condicions d'entrenament.

"Quin balanç feis del Campionat? 
"Hem tingut de tot. Bons resultats amb en Nando, que està en el primer any com a absolut i ha fet un gran campionat, progressant i fent millors temps cada sèrie, i na Roser, que ha demostrat la seva gran qualitat malgrat que encara es troba en edat júnior, però la gran decepció de Dani Vidal, que encara l'estam paint.

"Què passà amb Dani Vidal? 
"Ens vàrem equivocar en la preparació. Ell sempre s'entrenava a Sierra Nevada durant un temps i només de davallar entrava en competició, i fou campió d'Espanya els darrers dos anys. Però enguany provàrem un altre mètode de treball, davallant tres setmanes abans de la competició. Però després de l'estage va tornar molt tocat i ho notà. Ara analitzarem què ha passat, perquè no és normal que un nedador tan regular com ell faci més de 40 segons de la seva millor marca. Ara l'hem de recuperar i a veure si al Ciutat de Barcelona pot fer la mínima per Sidney.

"Malgrat els èxits, continua sent una odisea entrenar en condicions a Palma... 
"Hem batallat molt perquè ens deixessin una piscina de 50 metres. És un handicap que només puguem entrenar en unes de 25. És absurd i inconcebible que a Palma hi hagi tres piscines de 50 metres i no puguem utilitzar-ne cap.

"Son Hugo era la solució... 
"Sí, i de fet hi ha un compromís firmat per l'Ajuntament que diu que Son Hugo es cediria i es dedicaria a entrenaments. Però si no la climatitzen, a deu graus no hi ha cap persona que es pugui ficar a l'aigua per entrenar.

"Tan cares són les mantes tèrmiques que es necessiten? 
"Si les comparam amb el que costà la instal·lació de Son Hugo, 2.000 milions, és ridícul, perquè les mantes costarien 15 milions.

"Hi ha cap solució a la vista? Que el Govern climatitzés la del Prínceps?... 
"Podria fer-ho, però és un absurd que si amb 15 milions ja posaries en marxa Son Hugo t'hagis de gastar 200 a fer al mateix al Prínceps. No té cap sentit, i és una qüestió de voluntat política de l'Ajuntament fer-ho, i no la veig per enlloc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris