algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Ni una mala paraula, ni un bon acord

El pla Petrus agafa forma, tot i que les institucions no en concreten l'aportació al Bàsquet Inca

Joana Maria Petrus emprà, poc després d'aterrar a la Direcció General d'Esports, el sentit comú i proposà una reunió entre totes les institucions implicades en el finançament del Bàsquet Inca per firmar un conveni per a la resta de legislatura "tres anys". Ahir tingué lloc la cimera, que reuní a la seu de l'Ajuntament d'Inca el batle Pere Rotger; Joana Maria Petrus, directora general d'Esports; Mateu Sedano, responsable d'Esports del Consell de Mallorca; i Sebastià Penya, Joan Rubert i Sunil Bardwhaj, president, vicepresident i gerent del Bàsquet Inca, respectivament. Bones paraules, magnífiques intencions, però res no es va firmar. Ara bé, totes les parts implicades acordaren tornar-se a veure entre el 24 i el 30 del present mes d'abril per concretar les aportacions que pot fer cada institució.

El pla Petrus, d'aquesta manera, agafa forma, malgrat que aconseguir els recursos econòmics necessaris per fer realitat el pressupost de 130 milions de pessetes que presentaren ahir els responsables del Bàsquet Inca sembla impossible. Ahir, altre cop, Joana Maria Petrus es comprometé a aportar un tant per cent sobre el pressupost de l'equip professional, sempre amb un màxim de quinze milions. Així mateix, la directora general d'Esports adquirí el compromís d'intentar incrementar la partida pressupostària destinada als desplaçaments dels equips d'élite de Balears, que beneficiaria també el Bàsquet Inca. Pere Rotger, batle d'Inca, no va voler quantificar ahir quina serà l'aportació municipal, però assegurà que «l'Ajuntament estarà a l'altura de les circumstàncies».

Mateu Sedano, responsable d'Esports del Consell de Mallorca, havia negat reiteradament qualsevol tipus d'aportació per al primer equip del Bàsquet Inca. «El Consell de Mallorca no té competències per a l'esport professional», havia assegurat i ahir ho reiterà. Sedano no ha variat el seu parer, malgrat que és possible que, finalment, el Bàsquet Inca rebi doblers del Consell de Mallorca per alguna altra via. En aquest sentit, és probable que l'àrea d'Esports del Consell de Mallorca subvencioni els equips base del conjunt d'Inca, evitant així donar doblers a l'equip professional. Així mateix, Sedano podria ser l'encarregat de negociar amb alguna altra àrea de govern del Consell "l'inquer Antoni Alorda és el responsable de Cooperació Municipal" una subvenció per a l'equip. En tot cas, no serà fins a la pròxima reunió, que tindrà lloc en una data a determinar, entre el 24 i el 30 d'abril, quan arribi la solució.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris