algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Any olímpic, any d'eleccions

Dissabte es publicà l'ordre que dóna el «sus» als processos electorals a les federacions

Any olímpic, any d'eleccions. El passat dissabte dia primer d'abril, el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma publicà ordre de la consellera de Benestar Social de dia 17 de març del 2000 per la qual es convoquen eleccions per a la constitució de les assamblees i l'elecció dels presidents de les federacions esportives de Balears.

Una de les principals novetats del reglament d'eleccions elaborat per la Conselleria de Benestar Social és que el sistema de votació serà de llistes obertes. Cada elector podrà assenyalar a la papereta de vot un nombre igual o inferior, però mai superior, al 80 per cent del nombre d'assembleistes que correspongui al seu estament i circumscripció. Així, des de la Conselleria es pretén garantir la presència de l'oposició, si n'hi ha, dins les assemblees. Així mateix, el reglament d'eleccions preveu que aquelles paperetes que continguin un nombre superior al 80 per cent d'assambleistes s'hauran de considerar nul·les.

L'assemblea general de qualsevol federació, que és l'encarregada d'elegir entre els seus membres al president, estarà formada per un màxim de 100 membres i un mínim de 20. Els estaments electorals, lògicament, no han variat i són els clubs, els esportistes, els tècnics i els àrbitres. Cada un d'aquests estaments elegirà els seus representats a l'assemblea per circumscripcions electorals (Mallorca, Menorca i Eivissa-Formentera).

Els diversos estaments federatius tindran una representació no inferior al deu per cent ni superior al 60 per cent del total de l'assemblea. Respecte de la distribució per circumscripcions electorals de la representació dels distints estaments s'ha d'assenyalar que el 50 per cent dels assambleistes seran per l'illa amb més implantació, o bé d'un 25 per cent. En tot cas, perquè un estament pugui elegir representants a cada una de les tres circumscripcions haurà de comptar amb un mínim del deu per cent del total autonòmic de l'estament. Així s'evita que si un determinat estament compta amb pocs membres (menys del 10 per cent) a una determinada illa pugui elegir representants. En el cas que un estament no existeixi o no tengui una implantació superior al deu per cent del total de membres de l'estament, els representants que li haurien correspost no han de ser elegits pels altres estaments, ni per les altres illes, sinó que quedaran sense adjudicació. El procés electoral a qualsevol federació haurà de quedar conclòs el 13 de desembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris