cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

La fallida amenaça l'Atlètic de Madrid

Rubí demana ampliar el capital per evitar la suspensió de pagaments

L'administrador judicial de l'Atlètic de Madrid, Luis Manuel Rubí, considera que «el balanç de l'entitat reflecteix una situació de fallida tècnica» i afirma que, a curt termini, i «si no s'aconsegueix finançament suficient el 30 d'abril, l'entitat administrada entraria en suspensió de pagaments». En l'informe entregat al jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, Rubí afirma que «és necessari, tant per motius mercantils com d'estabilitat i viabilitat futura del club, una ampliació de capital de més de 13.000 milions de pessetes».

Aquesta quantitat ha aparegut després que dues societats auditores haguessin elaborat un balanç de situació i un compte de pèrdues i guanys molt diferents dels presentats per l'equip de l'expresident Jesús Gil y Gil, en què es deia que el club tenia un resultat positiu, el 31 de desembre de 1999, de prop de 3.140 milions de pessetes.

La situació és especialment preocupant a curt termini, ja que el club ha de fer front abans del 30 d'abril a uns pagaments per valor de 1.664 milions de pessetes, i només en podrà disposar de 785. Rubí afirma que, en el cas de no aconseguir el finançament suficient, l'Atlètic de Madrid «entraria en suspensió de pagaments». L'administrador judicial confia poder acabar aquesta temporada amb només 372 milions de pessetes de dèficit, per la qual cosa compta amb nou ingresos per vendes de terrenys i jugadors. Tot això donant per fet que l'equip es quedarà a Primera Divisió.

Rubí també denuncià en el seu informe les «presions externes» que han patit els empleats del club i les persones i institucions a les quals oferí ocupar la llotja del Vicente Calderón, i les «pressions mediàtiques» que intenten desestabilitzar a l'entitat. A la vegada, Rubí alabà els treballadors de l'Atlètic de Madrid, «que han fent feina cercant aconseguir una situació de normalitat en la seva tasca quotidiana i amb absoluta entrega cap a l'entitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris