algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

«Hem tingut sort que Vázquez hagi sabut dur molt bé la plantilla»

Miquel Àngel Nadal reconeix que tingué sensacions estranyes contra el Barcelona

77000

Nadal s'ha convertit en un dels líders del Mallorca.

T. M.

The Animal. Així varen batejar els anglesos Miquel Àngel Nadal a l'Eurocopa del 96. El jugador del Reial Mallorca, llavors del FC Barcelona, es trobava en el seu millor moment esportiu. Titular indiscutible amb Johan Cruiff, el manacorí era un dels defenses més respectats d'Europa i no aturava de rebre cridades de la Premier League.

Tres anys després es dubtava de les seves condicions, se sospitava la seva decadència futbolística després de passar en blanc tota la temporada. Però el Reial Mallorca no va mirar el D.N.I, va fer un gran esforç econòmic i recuperà per a l'Illa i per al futbol l'experiència, la potència i el lideratge personificat.

"Tres mesos i mig després, com valorau el canvi Barça-Mallorca?
"Quan es canvia de lloc, i sobretot es deixa una entitat com el Barça, s'ha de saber adaptar-se i agafar consciència d'on és. He tornat a ca meva, sentia que per això la responsabilitat era major, però no des del punt de vista esportiu, sinó per tot el que podia significar. Tres mesos després puc dir que estic molt bé al Mallorca.

"El dia de la vostra presentació com a nou jugador del Mallorca, vàreu dir que tornar a la selecció espanyola era un dels vostres objectius. Més aviat del que es podia imaginar aquest objectiu s'ha acomplert, ha estat una sorpresa?
"Arribava al Mallorca després d'uny dolent, amb moltes lesions i altres coses... Tenia molta d'il·lusió. Sabia que si rendia bé podia tornar a tenir alguna possibilitat de tornar a ser convocat amb la selecció espanyola. Vaig fitxar pel Mallorca perquè era un equip competitiu i perquè em permetia, si les coses em sortien bé, no oblidar-me de la selecció. Per això la sensació que vaig tenir quan Camacho em va cridar no fou de sorpresa sinó d'il·lusió.

"Sembla que l'equip ja ha assimilat el que vol Fernando Vázquez. Ha costat més del compte agafar-li el ritme a la Lliga tant des del punt de vista particular com de conjunt?
"Vaig arribar a l'equip amb la pretemporada ja feta. Teníem un entrenador que després fou substituït i això va trastocar un poc els plans. Ens havíem d'adaptar al nou sistema, l'entrenador nou s'havia d'assentar. Hem tingut sort que Vázquez hagui sabut dur bé la plantilla. Vàrem passar moments que si bé no foren dramàtics, no varen ser dolços. Després va venir la tranquil·litat i ara estam en un bon moment. Però això no ha fet més que començar. La feina encara no està acabada. Estam tots molt contents, hem superat un mes molt complicat de forma brillant.

"Després de tretze jornades disputades, el Mallorca es troba en posició d'UEFA, fa un bon futbol i sembla llançat. Quin ha de ser l'objectiu del club a partir d'ara?
"Hem de mantenir un bon nivell de joc. A tots ens agradaria fer molts de gols i jugar bé, però hem d'anar poc a poc. Ara el que hem de fer és mantenir aquest nivell que hem agafat. No ens hem de plantejar un altre objectiu que no sigui aquest. Els objectius del club s'han d'anar plantejant a mesura que vagi passant la temporada.

"Diumenge passat, una victòria especial o només tres punts més?
"Quan escalfava abans del partit i vaig veure els els meus excompanys a l'altre costat fent exercicis em vaig sentir un poc estrany. Però tot d'una començat el matx em vaig anar oblidant d'això, però està clar que va ser especial per mi, he viscut coses molt importants en el Barça i amb aquells jugadors. Esportivament parlant crec que va ser una victòria brillant davant un gran equip. De qualsevol forma, la meva valoració d'aquest triomf és baixa, ja que el Barça arribà a Son Moix amb tres derrotes consecutives. Hauria estat més sonada i important si el triomf hagués estat fa un mes, quan el Barça es trobava en un gran moment de forma.

"Hi ha molta diferència entre un vestidor com el del Barça i un com el del Mallorca?
"Quan s'acabin les obres de l'estadi Son Bibiloni potser es pugui comparar el vestidor del Barça amb el del Reial Mallorca. No, seriosament, a tots els vestidors hi ha els mateixos conflictes i inquietuds, al marge que els objectius siguin diferents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris