muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

Germán Burgos, sancionat amb onze partits

Alemany, conseller delegat del Mallorca, creu excessiu el càstig i que hi han influït 'factors externs'

59628

El Mono, ahir en roda de premsa.

J. Serra.

El Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol va sancionar ahir amb 11 partits el porter del Reial Mallorca, Germán Burgos, per la seva agressió al futbolista de l'Espanyol Manolo Serrano, el passat diumenge a l'Estadi Olímpic de Montjuïc. Segons la resolució del Comitè, aquesta sanció se situa en «la meitat superior» dins el ventall sancionador previst per a aquestes conductes.

A més dels onze partits de sanció a Burgos, el jugador argentí també ha rebut una multa de mig milió de pessetes; mentre que el Reial Mallorca també n'ha rebut la seva multa, de 165.000 pessetes. Alemany indicà que, a més, també el mateix club li ha obert un expedient disciplinari al jugador, i que se li aplicarà el que el reglament intern indica per a aquests casos.

El Comitè entén que l'únic que s'ha pogut provar és que Burgos li va pegar un cop de puny a Serrano; i no ha tingut en compte les al·legacions fetes pel Mallorca, que deia que la seva reacció, injustificada, provingué d'uns insults proferits pel jugador català cap al porter argentí. Així mateix, el Comitè no considera que aquesta acció sigui «molt greu», ja que «no hi ha propòsit inequívoc de causar dany, ni haver originat el fet cap lesió d'especial gravetat»; alhora que ressalta que ha tingut en compte «la indiscutible transcendència pública dels fets, que posen en qüestió el bon ordre esportiu, i resulten d'una indiscutible violència».

La reacció del Reial Mallorca per la sanció de Burgos no s'ha fet esperar, i poques hores després de conèixer-ne els fets, el conseller delegat mallorquinista, Mateu Alemany, va comparèixer davant els mitjans de comunicació per informar de quina era l'opinió del club sobre la sanció del seu jugador. Alemany manifestà que «la conducta de Burgos va ser inapropiada i injustificable i mereix una sanció, però el que demanam és que aquesta sanció sigui justa. Volem que s'hi apliqui el reglament de manera justa, i no que sigui exagerada per culpa de l'entorn».

El conseller delegat assegurà que aquesta sanció és major per culpa de «factors externs a la mateixa acció. Ha estat exagerada, tenint en compte l'entorn en el qual s'ha produït aquesta decisió, entenent com a entorn la importància que s'ha donat al fet, perquè és atípic; i perquè el personatge protagonista és Burgos, porter de la selecció argentina i que "tots ho sabem" té una estètica molt particular. Volem que aquesta sanció s'ajusti als fets reals».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris