algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Paco Olmos: «Amb el que tenc no puc fer la feina com a mi m'agradaria»

L'entrenador del Bàsquet Inca continua demanant un pivot

El Bàsquet Inca no està en el seu millor moment i ja acumula tres derrotes consecutives en la trajectòria a la Lliga LEB, que fins fa tres setmanes era gairebé immaculada. Una taca que ha dificultat la seva classificació per a la Copa Prínceps d'Astúries, però que no amaga la realitat, que és que l'equip inquer es troba a una sola victòria del lideratge. El present s'ha complicat per la manca d'efectius en la plantilla de Paco Olmos, que no pot disposar de quatre jugadors interiors, com és la seva intenció. L'entrenador valencià analitza el moment pel qual travessa el seu equip i el futur més immediat.

"Com està el vostre equip, després de tres derrotes consecutives? 
"L'equip està un poc fotut perquè hem perdut tres partits, dos dels quals els teníem controlats (el de Sondeos i el de Menorca).

"L'ànim està bé o els jugadors es troben baixos de moral? 
"El problema no és l'estat d'ànim, ja que els jugadors es troben animats. Estam més units que mai i treballam molt per sortir d'aquesta situació que no agrada a ningú.

"Una situació que fa perillar la classificació per a la Copa Prínceps d'Astúries, que ja semblava segura... 
"No crec que sigui complicat, sinó que crec que guanyant diumenge el Badajoz a ca nostra ja estarem, pràcticament, a Granada, perquè els encreuaments que hi ha entre els nostres rivals ens afavoreixen i, a més, el bàsquet average que aconseguírem a Melilla també ens ve molt bé.

"Per què s'han perdut aquests tres partits? 
"No és que hàgim jugat malament, sinó que hem finalitzat molt malament els partits. Ens ha faltat rematar, elegir les millors opcions per als minuts finals. Igual que en els primers partits sí triàvem bé, darrerament no és així.

"I no ha estat l'eufòria a la plantilla la causant de les derrotes? 
"No. L'equip no ha tingut cap eufòria. Potser a l'exterior sí, i és normal, però dins l'equip no. I ara no s'ha de passar de l'eufòria al pessimisme, perquè, que ningú no ho oblidi, estam a una victòria del lideratge i el primer objectiu de la temporada, classificar-se per a la Copa, està gairebé aconseguit.

"Quina és la solució per sortir d'aquesta dinàmica negativa? 
"Hem de tenir una major intensitat defensiva en els darrers minuts. I hem de ficar més cistelles fàcils, és a dir, que vénguin de penetracions, llançaments lliures i contraatacs, perquè el nostre joc estàtic ens està anant molt bé, però necessitam els punts fàcils.

"També és necessària alguna cosa més... 
"Sí, en efecte. El tema psicològic és molt important. Els he comentat que hem de recuperar la mentalitat guanyadora, pensar en positiu i mantenir la intensitat durant els 40 minuts de joc. Hem de tornar a agafar la guspira, posar-hi encara més ganes i guanyar. Estam obligats a guanyar per sortir d'aquesta ratxa negativa. El passat, passat està, hem de reflexionar, pensar en els errors, valorar que aquesta lliga és molt dura, i tornar a afrontar els partits amb mentalitat guanyadora.

"I, a més de tot això, no escapa a ningú que des que vos heu quedat amb un pivot menys a la plantilla han començat a arribar les derrotes. Coincidència? 
"No, és clar que l'equip es va confeccionar per tenir quatre pivots, i jugar amb Rubtxenko de «tres» i Chambers de «quatre». I ara, amb Merchán que no està al 100%, i sense un quart pivot, estam jugant amb Rubtxenko de «quatre» i Chambers de «cinc». Amb el que tenc no puc fer la feina diària amb quatre pivots, com jo vull. En els entrenaments practicam una cosa i en els partits n'hem de fer una altra, i això no és el més adequat.

"La directiva continua sense mostrar-se receptiva a incorporar un nou pivot? 
"Jo entenc que el club tengui unes necessitats, però el club també ha d'entendre les meves com a entrenador. Quan el club vulgui, jo ja tenc un jugador a punt per venir aquí, però això està supeditat al fet que el club tengui alguna ajuda econòmica o que es decideixi a fer un esforç.

"Estau decebut? 
"No, no és això. Jo no vull cercar excuses. Però jo inculc als jugadors que jugam com entrenam, i ara mateix no entrenam amb la qualitat que ho hauríem de fer perquè ens falten pivots. Però bé, ens haurem d'adaptar i tirar cap endavant amb els jugadors que tenim actualment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris