cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

El gran dubte és Marco Pantani

El ciclisme italià presentà ahir a Milà la pròxima edició del Giro

El ciclisme italià presentà ahir la pròxima edició del Giro. La que serà la primera de les grans cites ciclistes del nou mil·lenni sortirà de Roma el 13 de maig. A partir d'aquí els ciclistes hauran d'afrontar 21 etapes, fins a completar els 3.707 quilòmetres i finalitzar a Milà el 4 de juny.

Entre les principals novetats destaca la prova pròleg inicial, de 13'5 quilòmetres, que es disputarà a Roma i al Vaticà, que transcorrerà entre els Fòrums Imperials i amb la línia de meta situada davant la basílica de Sant Pere, amb motiu del Jubileu.

La prova italiana, tanmateix, no presenta grans novetats en altres cites com són les contra rellotges, ja que en aquesta ocasió en tindrà dues, de 45 i 32 quilòmetres, encara que una serà en realitat una cronoescalada a Sestriere.

El Giro, per ventura menys dur que en altres ocasions, tindrà en la seva 83a edició tres finals altes, Abetone, Pratonevoso i Sestriere, encara que no serà fins al final de la primera setmana que el gran grup s'enfrontarà a l'alta muntanya. Després de la sortida de Roma, la caravana ciclista es dirigirà cap al sud del país. Destaca com a novetat en el pla de la muntanya que enguany els ciclistes tindran la seva cita en primer lloc amb les temibles Dolomites i afrontaran posteriorment els Alps. Aquesta vegada el sostre de la cursa serà el coll d'Agnello, de 2.748 metres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris