nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
12°

Guillem Reynés: «Hi ha un pacte amb Cort per llevar les pistes de Son Moix»

El president diu que l'Ajuntament pactà fer un estadi amb un mínim de 30.000 espectadors

Guillem Reynés, en qualitat de president del Reial Mallorca "no com a arquitecte contractat per l'Ajuntament de Palma" deixà clar ahir que sí que existeix un compromís no firmat perquè l'estadi de Son Moix tengui una capacitat mínima de 30.000 espectadors. Així mateix, Reynés va assegurar que hi ha un compromís de l'Ajuntament de Palma per llevar les pistes d'atletisme quan sigui possible.

Reynés explicà en una compareixença pública que el Mallorca havia exigit a l'Ajuntament de Palma per abandonar el Lluís Sitjar un estadi amb un aforament de 30.000 espectadors. «...Palma necessita un estadi que pugui rebre finals europees i, com a mínim, fan falta 30.000 espectadors», explicà Reynés. El president assegurà que l'Ajuntament es mostrà sensible amb la petició del Reial Mallorca i va treure així a concurs un estadi amb una primera fase de 20.000 espectadors, però ampliable a 30.000. «... L'Ajuntament adjudica el concurs d'obra i projecte a Fomento. I se'ns dóna el projecte a nosaltres, perquè el revisem...», assegurà.

Reynés afirmà que, després de revisar el projecte, hi trobaren tota una sèrie d'anomalies. «... Ens trobam, entre altres coses que el projecte de 20.000 no eren 20.000 sinó 18.000 i que el de 30.000 eren, òbviament un deu per cent menys senzillament perquè no es complia la normativa d'espectacles ni la normativa recomanada per Europa, que avui ja és d'obligat compliment... Entre altres coses, els eixos dels seients han d'estar a 50 centímetres i no a 45 com s'havia plantejat... A mí se m'havia encarregat la direcció d'obra del projecte i se'ns encarrega la modificació per convertir aquell estadi en un estadi de futbol... A partir d'aquí, es canvien les grades, se suprimeixen mil coses, es davalla el fons nord, es creen unes noves visuals, s'ubiquen unes llotges...», manifestà.

Arribats en aquest punt, Reynés assegurà que el Mallorca planteja l'ampliació de l'estadi i la possible supressió de les pistes d'atletisme. «... Pensem que en aquell moment la Universíada contemplava pistes a Sant Ferran, millora de les pistes del Prínceps d'Espanya, pistes a la ciutat universitària i pistes exteriors a Son Moix. En aquell moment, semblava que es podia contemplar fer un estadi i que les proves d'atletisme es fessin a altres pistes... Sorgí la presència de les pistes dins l'estadi com a condició «sine qua non»... El Mallorca acceptà però volia un compromís perquè les pistes en un futur es poguessin llevar...», explicà. «Existeix el compromís clar de l'Ajuntament... per ampliar l'estadi... L'Ajuntament admet que tot d'una que pugui s'ha de fer l'ampliació del camp del Mallorca. Ara bé, data posada no n'hi ha», insistí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris