algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Els batles donen suport a la selecció balear

La iniciativa del Govern de fer un partit de futbol de la selecció absoluta de les Illes desperta unanimitats

La selecció balear de futbol no deixa de rebre mostres de suport. La gran majoria dels batles de l'illa de Mallorca s'ha mostrat totalment a favor del fet que les Illes Balears tenguin la seva pròpia selecció de futbol, i desitgen que la idea que va tenir el Govern balear tiri endavant i es faci realitat.

La raó principal per secundar aquesta idea és que, gràcies a la creació d'aquesta selecció, es plasmaria la idea de «fer país». Segons la majoria dels batles, el sentiment de país es veuria refermat i augmentat amb la creació d'aquest equip nacional, ja que aquest sentiment trobaria un vehicle ideal per expandir-se, a causa de la gran magnitud social que té l'esport del futbol, arrossegador de grans masses i sentiments sota els colors d'un equip o una selecció determinada. Les úniques reticències que arriben sobre aquesta idea és que hi hagi el nivell de qualitat suficient entre els futbolistes de les nostres Illes per fer un paper digne en competicions internacionals.

Un altre problema que veuen alguns batles mallorquins és que el matx no es converteixi en un acte folklòric i que es prengui seriosament, ja que si passàs el contrari seria perjudicial. Ara bé, tots aquests inconvenients queden en una mera anècdota davant allò realment important en tot aquest tema, que és que les Illes Balears tenguin una selecció en què els seus ciutadans es puguin sentir representats. Alguns, fins i tot, allò que demanen i desitgen és que la creació d'una selecció balear no quedi només reduïda al món del futbol, sinó que opinen que també s'haurien de crear equips nacionals de les nostres Illes en altres disciplines esportives.

El que està comprovat és que la gran majoria de batles de Mallorca són favorables al fet que es creï una selecció balear de futbol. Existeixen alguns problemes que s'han de superar i també hi ha diferències i matisacions entre les opinions dels batles, però, no obstant això, els d'un i altre signe polític estan d'acord en el fet que la idea és realment bona i mereix que es converteixi ben aviat en una realitat. El Govern balear va fer la primera passa. Ara, ha de continuar fent caminar el projecte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris