cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

«Hi ha un pacte no escrit per ampliar l'estadi»

Mateu Alemany destaca la forta inversió feta pel Mallorca a la ciutat esportiva de Son Bibiloni

104106

Mateu Alemany confia a arribar a un acord amb l'Ajuntament.

El model de presidència vigent en el Reial Mallorca dóna especial rellevància a Mateu Alemany, conseller delegat de l'entitat i braç executor de tot el que es fa i desfà. Ara bé, és el mateix Alemany qui reconeix que Asensio té la darrera paraula en les grans decisions.

"La setmana passada s'ajornà la celebració del Consell d'Administració de l'entitat, que, inicialment, està previst es faci en els pròxims dies. L'estadi de Son Moix serà un dels assumptes principals.
"És una de les qüestions que es volen comentar. Evidentment, ja ha passat un temps important des que es va firmar el conveni amb l'Ajuntament de Palma, i ara mateix hi ha una falta de concreció, ja que les obres no avancen al ritme adecuat. Ara bé, també existeix la confiança que l'Ajuntament complirà els acords.

"Què falta perquè es pugui considerar que l'acord s'ha acomplert?
"L'acord era molt clar. Primer, era necessari activar les obres i acabar l'estadi al més aviat possible... En segon lloc, l'estadi ha de tenir totes les condicions previstes i projectades...

"I quan s'acabarà el camp?
"No ho sé. El fet és que l'empresa constructora és encara al camp, i la veritat és que no ens l'han entregat. La preocupació que té el Mallorca és doble. D'una banda, l'entitat necessita explotar el camp de forma integral al més aviat possible. D'altra banda, ens agradaria que l'empresa constructora acabàs definitivament les obres i el deixàs equipat, tal com es va pactar.

"Però res no hi havia de pactat sobre la possible amplicació.
"En el seu dia, quan el Mallorca va firmar el conveni amb l'Ajuntament, una de les condicions que va possar el club i el Consistori acceptà era que l'estadi tingués una capacitat d'entre 30.000 i 35.000 espectadors. En tot cas, sí és vera que això és fruit d'un pacte polític, mai no escrit. És a dir, hi ha un pacte no escrit per ampliar l'estadi. A més, sobre les pistes d'atletisme, existia el pacte de veure'n les necessitats d'utilització: si s'han d'emprar mai. Es plantejà aleshores la possibilitat de llevar les pistes i atracar una mica els espectadors al terreny de joc.

"El Mallorca maneja un projecte per explotar comercialment Son Moix. Quan podrà ser una realitat?
"S'ha de ser just i dir que les adaptacions que s'hagin de fer a l'estadi per a l'explotació comercial van a càrrec del Mallorca. El club ja fa feina en aquest sentit, i ha demanat un grapat de pressuposts, ja que consideram que és un element molt important de cara al futur econòmic de l'entitat. El camp deixaria, així, d'acollir únicament un espectacle futbolístic cada quinze dies. Es tracta de facilitar una oferta complementària als seguidors del Reial Mallorca. Ara bé, no podem parlar de terminis, ja que Fomento encara no ha deixat l'estadi.

"La ciutat esportiva de Son Bibiloni és una de les grans apostes del Reial Mallorca, tant des del punt de vist econòmic com esportiu, encara que sigui a llarg termini. Ara bé, de moment, encara no té llicència d'obres.
"Aconseguir l'interès general per part del Consell de Mallorca és molt complicat, però el Mallorca ja ho ha fet... Dit això, també és cert que hi ha una sèrie de punts que el Mallorca ha de complir i encara no ho ha fet. Vull pensar que són qüestions purament formals que el president Guillem Reynés està tramitant en aquests moments. Ara bé, no hi ha cap problema de fons. En tot cas, el més important és que nosaltres no hem pogut estar més temps esperant, perquè tenim problemes de consideració amb els vestidors de la primera plantilla... En tot cas, el cert és que per a l'entitat li resulta una mica frustant veure com els problemes de Son Bibiloni sembla que se centren en els permisos. Ens agradaria que es reconegués que, per primer cop, una entitat privada fa un esforç importantíssim. De fet, no és gens fàcil trobar clubs professionals que dediquin tants doblers als equips base.

"D'altra banda, el pròxim febrer finalitza el conveni d'utilització del Miquel Nadal signat ara farà deu anys amb l'Ajuntament de Palma.
"El primer de tot que he d'assenyalar és que el Mallorca, en deu anys, ha transformat aquesta instal·lació. El Mallorca hi ha invertit molts doblers, i des del primer moment es va entendre que no hi hauria problemes per prorrogar-ne el conveni. Esperam parlar amb l'Ajuntament i arribar-hi a un acord. No hem començat a negociar; de tota manera, crec que la predisposició d'ambdues parts és bona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris